In Lifestyle

Iubesc dulciurile! Sincer… dacă ar fi ok pentru sănătatea mea, aș înlocui oricând o masă principală cu un desert. Banana bread se numără printre deserturile preferate și trebuie să spun că este unul dintre cele mai light și sănătoase deserturi home made.

Durează aproximativ 10 minute să pregătești preparatul și apoi aproximativ 60-70 de minute la cuptor la 160-170 de grade și avem un desert gustos sau o idee de mic dejun delicios și sățios.

BANANA BREAD, desert fara zahar

Cum prepar banana bread?

  • o cupă (130 g) făină albă
  • o cupă (130 g) făină integrală
  • o linguriță praf de copt
  • 3 banane coapte (cu cât sunt mai coapte, cu atât va ieși mai dulce preparatul)
  • 80 ml de ulei de cocos
  • 2 ouă
  • zahăr opțional – eu nu am pus zahăr deloc pentru că am considerat că bananele sunt suficient de dulci + că voi consuma preparatul cu nutella, gem sau fructe.

Amestescăm întâi ingredientele uscate separat, după care turnăm ingredientele lichide peste cele uscate. Eu mă folosesc de mixerul Kitchen Aid, însă aveți nevoie doar de un vas și o ustensilă pentru amestecat.

Între timp setăm cuptorul pe 170°C și ungem o tavă cu puțin ulei de cocos. Turnăm prepatul în tavă și îl introduc în cuptor pentru 60-70 de minute.

Floare la ureche. Chiar și mie (care nu sunt vreo bucătăreasă iscusită) îmi iese destul de bun. Nu vă puteți imagina cum miroase în casă…

BANANA BREAD, cu miere si cocos

Vă recomand să cosumați banana bread alături de un gem sau nutella și desigur, cafea. Un mic dejun foarte, foarte bun!

Dați-mi un tag pe Instagram (@iuliaandrei) dacă pregătiți și voi acest desert și spuneți-mi cum vă iese. Sunt curioasă de feedback-ul vostru.

Poftă bună!

Love,
Iulia A.

Recommended Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search