In Fashion, Moda Femei, Noutati

Be creative fashion show fest sibiu 2014 iulia andrei fashion blog

Am să încep prin a vă povesti despre Be Creative Fashion Festival care anul acesta se află la cea de-a treia ediție. Acesta a reprezentat, încă de la prima ediție, o platformă de lansare și de promovare a designerilor în industria extrem de competitivă a modei.

Este un festival de modă dedicat tinerilor absolvenți de design din întreaga țară, un loc în care aceștia au posibilitatea de a-și etala creativitatea și originalitatea creațiilor, iar un juriu de specialitate răsplătește  ingeniozitatea și îndrăzneala, dar și coerența la nivel de execuție a conceptelor prezentate.

Anul acesta am avut deosebita plăcere a de a face parte din juriu, alături de nume cu rezonanță în industria modei din România: Daniela Maria Bădilă, Olimpia Urdea, Carmen Secăreanu și Sergiu Chihaia sunt cei alături de care am admirat și mai apoi dezbătut creațiile tinerilor absolvenți din cele două seri ale festivalului.

Au fost reprezentate cu mândrie de către designeri multe orașe din România, lucru ce a îngreunat nespus de mult munca juriului, pentru că trebuie să vă mărturisesc că nu mă așteptam să văd atât de multe creații inedite! România, într-adevăr, se bucură de o generație de tineri pasionați și talentați, în domeniul modei, cel puțin.

DAY #1 Be Creative Fashion Show

În prima seară a festivalului, 13 designeri și-au prezentat creațiile deosebite, iar în fiecare colecție am regăsit creativitate, originalitate și pasiune.

Emilia Tudoran & Iulia Ghenea

Ele au deschis prima seară Be Creative Fashion Show cu o creație inspirată din portul tradițional românesc care este de altfel si castigatoarea locului I

Be Creative Fashion Show #3

Be Creative Fashion Show #3

Be Creative Fashion Show #3

“Conceptul care sta la baza colecției noastre, mizează pe reamintirea tradiţiilor şi obiceiurilor de pe teritoriul autohton din dorinţa de autenticitate, de exprimare a propriei identităţi, de punere în valoare a aspectelor tradiţionale nemodificate de trecerea timpului, din motivul că vrem să valorificăm elementele de croi, culoare, inovaţie într-o colecţie personală, să introducem publicului strădania femeii române, prin realizarea unor piese vestimnetare unice care dăinuie în continuare peste timp.”

Cazacu Elena

Be Creative Fashion Show #3

The inner manifestum

„Lucrarea reflectă imaginea unui caracter urban care consideră confortul cel mai mare lux,este stăpân pe propria identitate și nu ezită să-și exprime unicitatea.Acest gen de caracter este introvert,păstrează o atitudine rece dezvăluind puțin câte puțin din personalitate prin elemente de imagine vizuală,forme (cercuri,ovale) proporții și contraste.”

Stan Marius

Be Creative Fashion Show #3


Be Creative Fashion Show #3

Be Creative Fashion Show #3

Beyond

„Colecția arată o viziune futuristică clară și expresivă inspirată din arhitectura contemporană având ca sursă de inspirație pe Rad Hourani designer și Zaha Hadid arhitect. Materiale textile : lână 100 % si stofă. Colecția este F/W 2014 -2015 .UNISEX – adresându -se tuturor persoanelor, indiferent de sex sau de vârstă .”

Asa descrie Marius, câștigătorul locului III din cadrul concursului de modă și design Be Creative Fashion Show, colecția premiată de către juriu.

Ciungan Andreea Roxana

Be Creative Fashion Show #3

Eden

,,Colecția denumită „Eden” este inspirată de relaţia dintre personajele Adam şi Eva şi povestea din grădina Edenului, transpuse în stilul minimalist.Povestea este adusă în lumea contemporană, în perfecţiunea minimalismului, unde s-a realizat o legătură între trecut şi prezent, o relaţie cu natura.”

Saracutti Francesca

Be Creative Fashion Show #3

Wool Mania

„Inspirată din artă și tradiție, capele voluminoase prin alăturarea firelor sunt captivante și spectaculoase. Cromatica este una pastelată folosind tonuri reci și calde pentru a pune în evidență refinamentul din această colecție.”

Andreea Constantin

Be Creative Fashion Show #3

Inter Eon

„Am pornit de la ideea de armură, ce simbolizează protecţie, cu contrast ȋntre rigid şi flluid, transparent şi dens, sensibil şi dur, ȋnchis şi deschis, contrast de lumină şi umbră. M-am inspirat ȋn acest sens din arhitectură prin forme curbe şi feminine dar ȋn principal prin linii drepte, masculine. ”

Pîrvu Roxana

Be Creative Fashion Show #3


Be Creative Fashion Show #3


Be Creative Fashion Show #3

„Corsetul cea mai seducătoare piesa vestimentară feminină, aflată la granița dintre suferință și frumusețe.”

Roxana este câștigătoare premiului special din partea presei.

Andra Cîrligeanu

Be Creative Fashion Show #3

Digital Deco

„DIGITAL DECO pune în evidență principiul vitraliului: legătura interior-exterior pe care sticla o stabileste între două medii conexe, iar, în sens profund, relatia pe care omul o are cu haina. Colecția reflectă NOUL LUX al timpurilor actuale – revenirea la simplitate, la lucrurile care ne fac fericiți – tradus prin minimalism, pe o structură tehnologică nouă, cu o viziune culturală actuală.”

Nicoleta Mădălina Ioniță

Be Creative Fashion Show #3

La femme fleur

„Este o colecţie de modă care aminteşte de feminitatea anilor 1950 dar se îmbină armonios cu deconstructuvismul perioadei actuale. Printurile digitale introduse sunt intr-o versiune vibranta si plina de culoare. În contrast cu formele cambrate apar formele lejere, moderne ,linii simple bine delimitate atât prin croiala cât şi prin culoare.”

 Victor Maruscsak

Be Creative Fashion Show #3


Be Creative Fashion Show #3


Be Creative Fashion Show #3

Night wish

„Colecția conține 10 piese mixte care se bazează pe exploatarea elementelor de construcție , caracteristică arhitecturii gotice în ținute vestimentare care se îndepartează de funcțiile obișnuite și devin costum de scenă obiect. Ţinutele remarcă o perioadă dintr-o atmosferă sumbră, crucială, o periodă întunecată, de căutare a misterului în privinţa Divinului.”

Afirmă Victor, câștigătorul celui de-al doilea loc, oferit de juriu.

Brenda Veres

Be Creative Fashion Show #3

Future

„Este o colecție futuristă, fiind traversată, în același timp de o notă de seriozitate.  În utilizarea liniilor și volumelor  am vrut să confer colecției o abordare dramatică, accentul fiind pus pe forme, fie ele vechi sau noi. ”

Alexandra Onisa

Be Creative Fashion Show #3

Psinkelf

„Este despre libera exprimare a femeii în societate. Tatuajul, forma de artă care trăiește în paralel cu umanitatea prinde viață în imagistica spațiului urban. Creațiile transpun spiritul și personalitatea purtătorilor de tatuaje într-un limbaj vestimentar, în ansambluri compoziționale dominate de linii constructive geometrice, susținute de o paletă cromatică în care tatuajele multicolore subordonează ansamblul netru, întunecat.”

Szasz Beea

Be Creative Fashion Show #3

Urban jungle

„Este o metafora, care se refera la viata de zi cu zi a oamenilor. Pe când în junglă domină zgomote violente scoase de maimuţe, şerpi, tigrii şi păsări exotice, în oraş există aceaşi hărmălaie. Atmosfera creată în ambele locuri la prima vedere poate părea haotică, însă privind din interior, din „inima junglei” acest haotism se transforma într-o armonie, unde personajele îşi urmează fiecare propriul drum. Tinutele sunt realizate din piele si blana naturală.”

DAY #2 Be Creative Fashion Show

Festivalul a continuat și în cea de-a doua seară cu noi colecții la fel de spetaculoase precum cele pe care le-ați văzut mai sus!

Aitai Lorincz

Be Creative Fashion Show #3

Regina Maria

”Colecția țese o călătorie fizică și spirituală în arealul temporal al celei care a marcat o epocă și a făcut istorie: Regina Maria. Proiectul este inspirat de silueta perioadei interbelice, de mantourile lui Paul Poiret, de linia cămașilor de noapte țărănești, a sumanelor și caftanelor boierești. ”

Melitta Hauler

Be Creative Fashion Show #3

”Colecția mea vrea să scoată în evidenţă adevărul despre noi înşine, despre temerile şi angoasele noastre. Frica afectează, într-un fel sau altul, toate vorbele, gândurile, alegerile, deciziile, reacţiile şi răspunsurile noastre. Prin urmatoarele ţinute este redata ideea de frică, emoţiile care ne bulversează gândurile, şi ne ţine într-o capcană continuă, dar este sugerata şi eliberarea stării acesteia prin curajul de a o înfrunta.”

Lungu Mihaela

Be Creative Fashion Show #3

„Demersul conceptual al colecției a fost construit ca un proiect care investighează relația dintre vestimentație și personalitatea purtătorului. Îi vizeaza pe cei care își construiesc o imagine dură, aflată în opoziție cu adevărata lor natura, sensibilă, poate chiar fragilă. Inspirația s-a cristalizat în jurul sincretismului caracteristic proiectelor de artă contemporană.”

Degău Ioana

Be Creative Fashion Show #3

 „Se adresează tuturor femeilor, tinere și mature care doresc să-și adauge o tentă de unicitate. În colecție sunt prezentate ținute casual dar și ținute sofisticate de ocazie. Ținutele sunt concepute să pună în valoare silueta și să evidențieze feminitatea purtătoarei.”

Alina Dragomir

Be Creative Fashion Show #3

„Colecția Ritualz încearcă apropierea dintre folclor și urbanizare. Cosmic folk este produsul unei cercetari amănunțite al trend-ului Future Folk și reprezintă tema întregii colecții. Imprimeuri grafice în culori puternice, ținutele inspirate din subculturile urbane cu accente folclorice prin detalii și texturi diferite, cât și accesoriile inspirate  de cosmos, întregesc colecția dând o noua însemnătate termenului de folclor. Ritualz va putea fi îmbrățișat ca o subcultură emergentă, de la folclor la urban.”

Ana Marchetanu

Be Creative Fashion Show #3

 „Solitude ilustrează degradarea monumentelor ca expresie vizuală în care vechiul şi noul îşi împrumută valori, schimbă nuanţe. Simbioza lor duce către Pământ, spre natură. Prin degradare, intervine patina timpului rezultând un spatiu mort, inert la suprafata. Apa se înfiltrează în ansambluri citadine, dând viaţă monumentelor abandonate şi recucerind habitatul urban.”

Laura Smarandache

Be Creative Fashion Show #3

Colectia IRONic Feathers surprinde nu numai prin formele avangardiste ci şi prin textură , fiind realizată integral din diferite doze de băutură , tăiate şi modelate după structura unei pene . IRONic Feathers reuşeşte o îmbinare îndrăzneaţă între estetica futuristă şi eleganţa materialelor . Cele şase ţinute reprezintă procesul de transformare a Păsării Pheonix .”

Corina Hadarag

Be Creative Fashion Show #3

„O interpretare a existenței sufletului uman este metamorfozată în colecția Life Trilogy. Călătoria existențială umană care parcurge trei faze distincte prin formă, cromatică și interpretare: rubeto- prima faza simbolizând viața țelurică, negreto- simbolizând moartea trupescă și desprinderea sufletului de corpul uman și ultima fază albeto, purificarea. ”

Noemi Boros

Be Creative Fashion Show #3

„Colecția ”Illusion” urmăreşte crearea unor efecte de iluzie optică pentru a ilustra decalajul epistemologic între percepţia noastră despre realitate şi realitatea în sine. Astfel formele fantastice, fluide și elementele abstracte asociate cu dinamismul cromatic al suprafețelor, transmit privitorului vibrații distorsionate. ”

Roxana Maria

Be Creative Fashion Show #3

„Colecția „Philum” are ca sursă de inspirație structurile cu formă de rețea , regăsite  în natură în nervațiunea  de pe suprafața frunzelor, pe aripile transparente ale insectelor , în pânza de păianjen mărită la microscop. Această  rețea organică se regăsește și  în structurile realizate de om în domeniul bionicii. ”

Tea Mot

Be Creative Fashion Show #3

 „Proiectul vizează prelucrarea texturilor, structurilor și formelor ce se găsesc în mediu natural. Colecția este inspirată din texturile fulgilor de nea,  texturi care se regăsesc în tricotaje. Texturile sunt create  prin modele diferite de tricotaje și împletituri aplicate. Este o colecție ce iți dă o stare de caldură.”

Felicitări tuturor celor care au participat la festival. Vă spun un mic secret din culise – juriul a avut o treabă foarte grea de făcut, fiecare colecție a avut ceva deosebit și la fiecare dintre acestea creativitatea și originalitatea erau nelipsite!

Sunt mândră că am făcut parte din această echipă minunată și mai mult decât atât sunt mândră de faptul că există atât de multe talente în România. Cu asemenea viitori designeri, industria modei din România nu are cum să nu crească!

*urmează și ținutele pe care eu le-am ales pentru cele două seri fabuloase, zilele următoare, pe blog!

Love,
Iulia A.

Recommended Posts
Showing 3 comments
pingbacks / trackbacks
  • […] gală Be Creative Fashion Show m-a găsit purtând o combinație de culori, veselă și îndrăzneață. Pe sfârșit de vară am […]

  • […] de-a doua zi la Sibiu, la BeCreative Fest ne-a pus în fața unei decizii extrem de grea. Era ultima seară de prezentare, iar noi, juriul, […]

  • […] Aceasta a fost cea de-a treia ediţie a Festivalului de modă şi design sibian Be Creative. A fost o ediţie extrem de reuşită, se vede că organizatorii şi-au dat silinţa să facă show-ul cât mai spectaculos (în special dacă vorbim despre proiecţiile de pe Palatul Brukenthal). Mai multe detalii despre eveniment puteţi citi şi pe blogul Iuliei Andrei. […]

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search