In Fashion, Moda Femei

Spune titlul unui articol pe care l-am citit recent şi care mi-a rămas întipărit în minte. Zilele trecute eram în căutarea unor accesorii pentru rochiţa mea de banchet şi am rămas plăcut surprinsă de explozia de culori şi de fantezie pe care designerii le-au abordat în noile colecţii. Mi-au atras privirile în mod deosebit jocurile de culori în combinaţie cu accesoriile metalice.. am o nouă pasiune pentru aceste sclipiri.

Auriul şi argintiul s-au reinventat şi au spart orice tipar. Îmi place să le asortez cu orice şi merg atât de bine. Nişte cercei aurii la o ţinută simplă în nuanţe pământii, conferă un aer elegant şi modern.

Totuşi nimic nu e nou. Toate aceste încântări vin sub denumirea stilul “Bohemian” sau “Boho”, un stil care prinde viaţă de fiecare dată când temperaturile încep să crească. Stilul Boho anul acesta domină toate noile colecţii ale marilor case de modă precum Valentino, Rodarte, dar şi a creatorilor ca şi Stella McCartney sau Jonathann Saunders. Mai mult decât atât acest stil este foarte larg, cuprinzând o multitudine de forme, culori, materilităţi. Este un stil care emană libertate, creativitate.

“In all its many variations, boho has become an eternal style, forever reinventing itself. What was once a look for the wealthy and privileged is now the essence of summer.” Lauren Cochrane.

Cu siguranţă nu sunteţi străini faţă de el, ultima apariţie fiind în 2000 readusă în colecţii de atunci de Sienna Miller. În vogă erau mai ales cizmele de cowboy şi fustele gypsi. Desigur cum deja moda ne-a obişnuit, boho se reîntoarce cu forţe proaspete. Acestea constau în constraste şi jocurile de culori şi texturi mix and match.  Rochiile fluide cu imprimeuri tribale şi mai ales costumele de baie super colorate şi frumos imprimate sunt specifice stilului boho.

Keep it simple, and work a pattern clash elegantly, too”  sunt vorbele stilistului Sara Hassan care îmi răsună în timpane de fiecare dată când pornesc în căutarea unei ţinute. De asemenea tot ea se declară o fană a acestui stil şi din pricipa faptului că nu este nevoie de o îngrijire deosebită, în sensul că  tocmai acest aer lejer şi casual este esenţa stilului bohemian.

Partea şi mai bună este că ai din ce alege, iar majoritatea am purtat măcar o dată în viaţă o piesă vestimentar în stil boho care ne-a plăcut în mod deosebit. Tricotajele uşoare şi lejere sunt tare îndrăgite vara asta şi sunt foarte simplu de asortat. Am văzut nişte modele foarte frumoase în H&M care m-au convins că e musai să le am!

Să nu uităm de pantalonii scurţi supranumiţi “boyfriend”. Sunt foarte lejeri şi comozi, perfecţi pentru o zi la şcoală sau la cumpărături. Arată meseriaş şi cu nişte platforme colorate şi un maiou tricotat, cu o bustiera în nuanţe puternice.. ideal.

Effortlessness is what I hope my outfit reflect because it is the state of mind I try to maintain”. Încă un punct pentru acest stil. Sunt de părere că atunci când ne îmbrăcăm fără prea mult efort arătăm de fapt cine suntem noi şi mai ales exprimăm fără cuvinte felul în care ne simţim în aceea zi. Eu personal merg pe acestă idee de spontaneitate şi de obicei mă îmbrac în funcţie de cum mă simt. Tocmai de aceea nu pot să spun că am un singur stil. Prefer ţinutele care îmi pun în evidenţă feminitatea respectiv rochiţele pentru că ce e mai feminin decât o rochie?, dar nu este o regulă. Şi cred că  hainele ar trebui să spună ceva despre personalitatea noastră, de aceea iubesc stilul boho.. pentru că îmi oferă libertatea de care am nevoie.

                                               

                    “Boho style is irresistible, and it is certainly a summer classic!”

Recommended Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search