In Thoughts

Când atingem împlinirea? Asta este o întrebare la care răspunsul nu e prea ușor de dat.

Săracii caută împlinirea, bogații o caută, cerșetorii, împărații. Toți oamenii caută această împlinire. Mulți cred că dacă ar avea o casă ar fi împliniți, iar când au una, vor alta mai mare și atunci spun ei, vor fi cu adevărat împliniți. Asta este o mare minciună. Dacă gândim așa nu vom fi împliniți niciodată. Tot timpul vor exista lucruri mai bune, mai mari, mai frumoase decât ale noastre.

Ajungem să devenim imuni la micile bucurii ale vieții precum o cafea bună de dimineață alături de oameni speciali din viața noastră, sau uităm să răspundem unui zâmbet binevoitor primit de la un străin pe care îl întâlnim pe stradă.

De ce simțim nevoia să mutilăm orice sclipire de bucurie prin nemulțumire?  Suferim la conștientizarea idei că viața e scurtă și preferăm să ne așezăm într-un colț întunecat de mediocritate și să ne consolom cu faptul că toate vor trece, refuzăm să ne mai bucurăm de ce avem. Credem că tot ce avem ni se cuvine și că merităm.

Mă întreb totuși, de ce merităm noi mai  mult ca alții ? De ce merităm sănătatea? De ce merităm familia iubitoare?

Aceste lucruri nu le merităm, dar cu toate acestea, le avem. Asta ar trebui să ne provoace o stare de împlinire.

Iar dacă nu, dacă vom anihila orice stare de mulțumire, vom uita în fiecare zi ce înseamnă viața. Cu toate că nu avem exact ce am visa, (mă refer în special la bunuri materiale) cu siguranță avem exact ce ne e esențial să trăim în momentul acela.

Împlinirea ar trebui să constea într-o stare de mulțumire, o stare de recunoștință pentru lucrurile din prezent, bune din viața fiecăruia. Numai și numai în felul acesta vom atinge împlinirea. Altfel vom intra într-o goană nebună și interminabilă în căutarea acesteia și probabil, pe parcurs, obținând ceea ce dorim, tot nu o atingem și vom continua să o căutăm… toată viața. Risipim ce avem azi pentru ceva ce nu știm cum exactitate că vom găsi.

Asta e capcana nemulțumirii, în opinia mea.

Ascultam multe celebrități care mărturiseau că doar când vor câștiga și mai multe premii, doar când vor avea și mai multă faimă, vor atinge împlinirea, iar lucrul acesta nu se mai întămpla, pentru că niciodată nu era destul.

Este un lucru pozitiv să vrei mai mult de la viață, dar trebuie să știi să fi mulțumit de ceea ce ai în prezent, altfel riști să pierzi ținta spre care te îndrepți, pentru că nimic nu va fi  îndeajuns, tot timpul va fi ceva mai mult.

Împlinirea nu ar trebui să fie o destinație, ci o stare de recunoștință pentru ce ai în prezent, iar mai apoi te poți bucura de fiecare succes, atingînd împlinirea în fiecare dimineață.

 

Recommended Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search