In Thoughts

motivul pentru sarbatoarea craciunului iulia andrei blog

Cum stați cu pregătirea pentru Crăciun? Ați început prepararea prăjiturilor și a cozonacului

Eu cel puțin încerc să-mi conving mama și bunica că nu e musai ca în fiecare an să se creeze o așa nebunie în jurul acestei sărbători. Spun asta pentru că mai tot timpul rămân prăjituri sau alte bunătăți. Dar, așa este frumos Crăciunul, masa să fie plină, bradul împodobit și familia împreună.

Totuși adevărata bucurie a Crăciunului nu ar trebui să fie masa plină, cozonacul proaspăt, slănina sau alte delicatese, ci motivul pentru care serbăm și pregătim acest festin. Din păcate toți ne pierdem în detaliile care compun atmosfera de Crăciun și uităm să ne bucurăm de motivul Crăciunului.

Care este adevarul despre sarbatoarea Craciunului?

Motivul Crăciunului este nașterea preaiubitului Isus, pe care cu toți o celebrează, fie că recunosc fie că nu. În toată goana după cumpărături și pregătirea bunătăților, ar trebui să luăm o pauză și să medităm la protagonistul acestei sărbători. Să ne reamintim contextul în care Isus a venit pe pământ și să fim mulțumitori pentru că de Crăciun, spre deosebire de El, noi astăzi avem tot ce ne este necesar să trăim niște zile de răsfăț. Nu este nevoie să aștern toată întămplarea nașterii lui Isus, pentru că  știm prea bine cu toții, atât de bine încât parcă ni se pare ceva super normal.

Dar, nu este nimic natural și normal în această poveste, de fapt totul este o minune, o minune pe baza căreia noi astăzi ne-am creat o tradiție pe care o respectăm întru totul.

Să nu uităm nici o secundă că, datorită Lui, avem bucuria Crăciunului, datorită Lui avem un motiv pentru această sărbătoare. Iar cei care nu cred în istoria nașterii pruncului Isus, nu au un motiv pentru a serba această zi de 25 Decembrie. Să  nu uităm că toate aceste pregătiri sunt doar niște tradiții care ar trebui să ne inducă și mai mult ideea de celebrare a nașterii lui Isus, nu doar un obicei banal fără motiv.

Fiecare acțiune a nostră este influențață și determinată de ceva. Pentru fiecare obicei există un motiv, iar a avea obiceiul împodobirii bradului și a casei fără a crede în nașterea Salvatorului, este o tradiție inutilă și fără sens.

Așadar, păstrați un moment pentru a medita la semnificația Crăciunului, nu lăsați ca această sărbătoare să treacă repede pe lângă voi, fără a vă bucura de nașterea lui Isus.

Crăciun fericit!

Recommended Posts
Showing 2 comments
  • Iulian
    Reply

    Ai dreptate, Iulia, fara Isus Hristos în mintea, inima si atentia noastra, totul este ca un balon de sapun frumos colorat, dar gol pe dinauntru…

pingbacks / trackbacks

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search