In Fashion, Moda Femei

ce inseamna tinuta casual iulia andrei fashion blog fashion 101

După multe subiecte și teme diverse abordate în această serie Fashion 101, începem anul cu un avânt nou și pentru această săptămână am ales un subiect aparent banal, despre ce inseamna cu adevarat tinuta casual, dar care se pare că ridică numeroase probleme în rândul multor fete.

Ce inseamna o tinuta casual?

De- alungul anului trecut am învățat împreună cum purtăm anumite articole vestimenatare, dar niciodată nu am punctat clar și concis ce reprezintă fiecare stil, când este potrivit să-l purtăm și ce înseamnă în esență o tinuta casual?

Acest cuvânt „casual” este împrumutat din limba engleză și este asociat cu acel dress code neoficial, Casual Friday.

Este destul de dificil să definim acest stil, așa că voi începe prin a enumera care sunt acele articole vestimentare ce  nu pot fi incluse în această categorie „casual”:

 • bluzele cu paiete
 • colanții din latex
 • tocuri
 • coliere prea prețioase
 • machiaj strident
 • rochii statement
 • fuste prea scurte cu paiete sau din materiale prețioase
 • bluze sau rochii cu spatele gol
 • decolteuri exagerate
 • trening-ul
 • clutch-urile de seară

… și lista poate continua.

Am întâlnit prea multe domnișoare care nu fac distincția între tinuta de zi sau cea de seară, între îmbrăcămintea de club și cea de mers la facultate. Dacă înlocuiești, la tinuta de club, perechea de tocuri cui, cu cizmele joase peste genunchi, în combinație cu colanții rupți și  bluza/rochie din paiete cu spatele gol nu obții o tinută casul nici în cel mai fericit caz.

Nici dacă porți trening-ul cu paiete, care din nu știu ce coșmar a ajuns să îmbrace trupurile domnișoarelor care consideră că dacă pui niște paiete pe un trening, atunci nu mai e sport, dar nu e nici de club… deci e numai potrivit pentru  facultate! Ideal… Not! 🙂

În fine, o tinuta casual înseamnă în câteva cuvinte o combinație de articole vestimentare care se potrivesc între ele și pe care le purtăm în situașii neoficiale.

De exemplu… când mergem în vizită la prieteni, când călătorim cu mașina, trenul, etc., când mergem la shopping, când mergem la salon… sau în tot felul de situații în care nu ni se impune un dress code.

În opinia mea, la facultate ar trebui să adoptăm un stil semi-casual, la birou un stil formal, iar la o petrecere un stil care se pretează pe situație.

Trebuie să facem distincția între casual și sport. La ora de sport și la sală mergem în trening sau colnați. Stilul casual este ceva mai… mult decât atât.

Inspiratie pentru tinuta casual

Pentru un strop de inspirație, v-am pregătit o serie de ținute casual:

tinuta casual blugi pulover tricotat colier auriu

Blugii sunt tot timpul o soluție garantată. Putem combina cămașa de blugi cu un pulover tricotat, un colier auriu și o pereche de ghete din piele.

tinuta casual colanti negri cizme peste genunchi vesta din blana

Să nu uităm de colanții negri, cizmele joase peste genunchi și vesta din blană pentru diminețile răcoroase.

tinuta casual blugi cizme simple ugg bluza iulia andrei fashion blog

UGG-urile sunt definiția stilului casual, dacă sunt purtate cum se cuvine. Eu aș merge pe un stil simplu, exact ca cel din imaginea de mai sus.

tinuta casual fusta din piele pliata bluza cu gluga hanorac tenisi iulia andrei fashion blog

Pentru cele mai îndrăznețe dintre voi, fusta din piele și tenișii sunt o combinație de efect.

Va pup,
Iulia A.

Recommended Posts
Comments
pingbacks / trackbacks

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search