Atunci când vrei să slăbesti, e foarte important să ai grijă la ce mănânci, motiv pentru care azi vă prezint ce mânănc eu într-o zi + 3 retete simple, gustoase si usor de pregătit. Acest clip este un fel de continuare la video-ul în care vă povestesc despre cum am slăbit (dacă nu l-ați văzut, click AICI).
Nu o să reiau tot ce am zis în clip, însă trebuie să vă spun că în cazul meu, mesele au contat foarte mult atunci când eram în perioada de slăbire… dacă pot să-i spun asa. Asa cum stiți, nu am făcut sport deloc în acea perioadă, deci alimentația a contat cel mai mult. Am zis că ar fi interesant să vă arăt câteva retete preferate și rapide totodată.
Ce mănânc la micul dejun?
De obicei, îmi încep dimineața cu un pahar cu apă la temperatura camerei și o jumătate de lămâie stoarsă. Apoi îmi prepar un smoothie care conține:
- o banană
- 3-4 căpșuni (înghețate sau nu)
- o jumătate de mână de zmeură înghețată
- o mână de spanac
- lapte de cocos/migdale
- fulgi de ovăz
- granola
Le bag pe toate în blender și după ce e gata mai feliez o banană, câteva semințe de chia și granola cât încape. Apoi îmi pregătesc o cafea maaare și lungă, cu lapte de cocos și scorțișoară.
Ce mănânc la prânz?
De obicei aleg o salată, în acest caz am folosit:
- salată verde
- 2 catraveți
- 5-6 roșii cherry
- 1 ardei verde
- mozzarela
- brânză telemea
- ton
Peste toate am stors o jumătate de lămâie și gata. În caz că mai simt foame, mai mânănc un fruct (un kiwi, banană. etc.) sau un iaurt grecesc.
Ce mănânc la cină?
Ador cartofii dulci și îi pregătesc foarte rapid și ușor în cuptor la 180/190 de grade, aproximativ 20-30 de minute. Nu îi stropesc deloc cu ulei, ci doar cu sare. Ung tava cu puțin unt și o bag la cuptor.
Alături de cartoful dulce, am ales un avocado copt pe care l-am mărunțit, l-am stropit cu lămâie și am adăugat puțină sare.
Cina mea este super simplă, iar la final puteți răzui cașcaval peste cartof (în caz că iubiți cașcavalul la fel de mult ca mine).
Cam așa arată alimentația mea dintr-o zi normală. Nu-mi place să gătesc, așa că prefer retete simple care implică doar să tai 2-3 legume să le mănânc așa sau să le pun rapid în cuptor.
Sper să vă fie de folos și dacă aveți sugestii sau dacă mai știți ceva retete la fel de simple și de rapide, pueți să le împărtășiți cu noi, printr-un comentariu.
Pofta bunaaa!!
Iulia A.
In seara asta am dat de blogul tau si tot in seara asta am avut cartofi dulci la cina.
Coincidenta?
Eu imi mai faceam candva felii de dovlecel tavalite printr-un mix de parmezan, usturoi granulat, piper si patrunjel pe care le coceam la cuptor.
Delicios.
Haha ce tare!! ❤ Au iesit buni cartofii? ?
Mhhm, ce bine suna! Mersi de idee, sigur o sa incerc! ??
Foarte buni au iesit !
Si eu sunt fan cartofi dulci.
Pe ai mei i-am taiat cuburi si i-am facut intr-o tigaie cu capac cu un strop de ulei. Sare grunjoasa si piper proaspat macinat.
Sorry de intrebare)) dar unde gasesc cartofi dulci?))
In supermarketuri si hypermarketuri ai sanse sa gasesti aproape mereu.
Salut, imi cer scuze ca fac acest comentariu in legatura cu felul in care pronunti cuvantul “ArĂt”, dar l-ai zis de atat de multe ori si de fiecare data gresit incat efectiv ma doare timpanul.
Vreau sa cred ca tu deja stii ca, corect se pronunta “ARĂT” si nu “ARAT”.
Sper sa nu fie cu suparare, numai bine!
Nu e cu suparare, din contra, am sa fiu mai atenta! Chiar nu mi-am dat seama ca pronunt gresit acest cuvant. Multumesc 🙂