Craciun ca in filme! Decoratiuni si targuri din America

Filmele copilăriei mi-au desenat o imagine despre cum arată un Craciun american: străzile pline ochi de decorațiuni, luminițe și colinde la tot pasul – o adevărată scenă desprinsă din povești.

Cred că de vină e seria de filme „Home Alone” pentru toate așteptările uriașe pe care le-a creat legat de acest subiect.

Ne-am decis, așadar, să petrecem Crăciunul diferit și să vedem cum alte culturi (diferite față de cea europeană) celebrează sărbătoarea. California a devenit, pentru scurt timp, casa noastră în perioada sărbătorilor de iarnă, așa că am dorit să suprindem vibe-ul și atmosfera în câteva dintre cadrele pe care le-am luat de prin împrejurimi.

Am vânat târguri de Crăciun, evenimente specifice perioadei, spectacole și cam tot ce are vreo legătură cu sărbătoarea Craciunului.

Craciun ca in filme_Iulia Andrei

Craciun ca in filme_Iulia Andrei

Trebuie să încep cu începutul și să vă spun că în mijlocul lunii Decembrie, ies afară în tricou! În mintea mea Crăciunul cu temperatura de afară se contrazic. Unii spun că pimul an petrecut aici e ciudat, însă e într-adevăr o chestie de obisnuință. Odată ce te obisnuiești cu vremea aproape perfectă, nu-ți mai vine să petreci vreodată Crăciunul alb și geros.

Eu încă nu am trecut de etapă în care dacă nu e ger afară, nu e cu adevărat Craciun, așa că încă nu simt 100% spiritul sărbătorilor. Sau cel puțin, nu e chiar atât de puternic precum îmi imaginam. Încă am impresia că suntem pe la final de Octombrie… cam așa e vremea pe aici, cu toate că magazinele au început să fie pline de decorațiuni imediat după Thanksgiving (finalul lunii Noiembrie).

Craciun ca in filme_Iulia Andrei

Craciun ca in filme_Iulia Andrei

Un lucru care îmi lipsește și pe care nu l-am regăsit încă prin California sunt târgurile de Craciun. Deja de vreo 3-4 ani mergem în fiecare Decembrie până în Viena sau Budapesta la deja faimoasele târguri de Craciun. Anul acesta căutam ca disperații un târg măcar pe jumătate la fel de mare și de frumos, ca cele din orașele europene, însă nu am găsit până acum. Din punctul acesta de vedere, trebuie să acord credite orașelor europene pentru efortul pe care îl depun anual în a organiza cele mai spectaculoase târguri de sezon. Nu-ți dai seama că-ți lipsesc, până nu le mai găsești, haha.

Craciun ca in filme_Iulia Andrei

Craciun ca in filme_Iulia Andrei

Legat de subiectul decorațiuni de Craciun, americanii știu să se împodobească! E adevărat că nu tot orașul strălucește de luminițe și brăduți, însă există câteva cartiere care efectiv sunt exact așa cum mi le-am imaginat, dacă nu și mai extravagante. E un spectacol doar să te plimbi pe acele străzi, e o experiență grozavă!

Mall-urile și magazinele te pot lăsa cu portofelul gol în doar 20 de minute. E recomandat să stai departe de asemenea locuri, mai ales în această perioadă. Aici nu ai cum să nu găsești darul potrivit pentru mama, soț, prietena, câine și pisică.

Cele mai împodobite sunt mall-urile și centrele comerciale. În fiecare mall găsești câte un moș Craciun și zeci de copilași dornici să îi șoptească dorințele de Crăciun.

Un alt lucru care îmi place, e faptul că există concerte și evenimente de toate felurile, în orice zi a săptămânii. Dacă ai buget, poți merge aproape în fiecare seară fie la un concert, fie la un spectacol, la o piesă de teatru sau la un meci. De când suntem aici am profitat din plin de aceasta parte și am mers deja la câteva concerte și am cumpărat bilete pentru următoarele: spectacolul de balet The Nutcracker și concert de Crăciun John Legend (abia aștept!!). Toate biletele le-am achiztionat prin SeatGeek.

Concluzia este că e o experiență diferită față de ce cunoașteam noi, trăind în Europa. E o experiență care, din punctul meu de vedere, merită trăită măcar o dată în viață. Recunosc că puțin (mai mult) îmi lipsește familia, mai ales în perioada Crăciunului, însă ne revedem curând și până atunci ne bucurăm de ce are America de oferit!

Sărbători fericite!

Iulia A.

Recommended Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search