In Fashion, Moda Femei

Un subiect care ne interesează pe fiecare dintre noi,  este moda. Dar, ce facem în momentul în care tendințele lansate pe podiumurile de prezentare nu se potrivesc constituției noastre sau anumite modele nu ne vin bine nici chiar de am da milioane.

Este indiscutabil faptul că tendințele sunt lansate pentru a crea o direcție în care să ne potrivim și să ne alegem ținutele. Ce nu reprezintă tendințele este faptul că acestea nu sunt general valabile.

Fiecare este diferit în felul său, fie scunda, fie inalta, acest lucru face lumea interesantă, asigură oarecum unicitatea lumii și a individului. Din punctul meu de vedere, în asta constă frumusețea lumii – în unicitatea fiecăruia.

O problemă pe care trebuie să ne-o punem odată găsite în fața oglinzii din cabina de probă constă în clasica întrebare: Cum mă face acest articol să par? Imi complimentează într-adevăr calitățile sau îmi evidențiază defectele? Adevărul este că hainele au o oarecare putere, dacă știm cum să le purtăm.

Așadar…

Cum sa ma imbrac daca sunt scunda?

Înainte de asta trebuie să știi un lucru. Frumusețea nu stă în centimetrii, ci în caracter, așa că fie ești super înaltă fie scundă, trebuie să știi să îți alegi piesele vestimentare cu grijă și să încerci să urmărești acele piese vestimentare care îți pun în valoare calitățile.

Vom lua drept exemplu vedete scunde, care pe micul ecran par cu cel puțin 10 cm mai înalte.

 • Eva Longoria 1,57 m
 • Christina Ricci 1,55 m
 • Natalie Portman 1,60 m
 • Kristen Bell  1,55 m
 • Sarah Jessica Parker 1,59 m
 • Scarlett Johansson 1,61 m

…și lista poate continua. Nu-i așa că nu prea ne vine a crede? Vedem cu toți cât de important e să știm ce alegeri trebuie făcute în materie de vestimentație.

Cum ma imbrac daca sunt scunda_Iulia Andrei

Cum ma imbrac daca sunt scunda_Iulia Andrei

Cum ma imbrac daca sunt scunda_Iulia Andrei

Cum ma imbrac daca sunt scunda_Iulia Andrei

Ce ar trebui sa porti daca esti scunda?

 • Articole vestimentare cu talie înaltă
 • Tinute monocrome
 • Topuri Rochii cu decolteu în V
 • Tocuri, platforme
 • Rochii lungi, cu talia marcată
 • Articole vestimentare care depășesc linia genunchilor sau mini

Totodată, mă gândeam să vă dau și niște idei de ținute: office, elegant, casual – care se potrivesc de minune în cazul în care ești scundă.

 

Ținută office

O pereche de pantaloni lungi, cu talie înaltă, drepți sau largi, asortați la o cămasă cu decolteu în V, pantofi stiletto și un sacou cu un croi ceva mai loose.

Cum ma imbrac daca sunt scunda_Iulia Andrei

Ținută elegantă

O rochie pe corp, midi (atenție la lungime – rochia nu ar trebuie să depășească nivelul gambelor pentru că în acest fel poate să vă pară mare), pantofi stiletto sau sandale cu toc cui (recomandat ar fi o pereche nude, cât mai apropiată de nuanța pielii – pentru un efect de alungire a picioarelor).

Cum ma imbrac daca sunt scunda_Iulia Andrei

Ținută casual

O pereche de jeansi cu talie înaltă, ușor evazați, asortați la un T-Shirt basic cu decolteu în U sau V, platforme și accesorii maxi.

Cum ma imbrac daca sunt scunda_Iulia Andrei

Ce trebuie sa eviti daca esti scunda?

Hainele largi: dacă nu ești foarte înaltă, hainele lungi și largi nu te vor ajuta deloc. Ba mai mult vor adăuga vizual câteva kg în plus.

Evită pe cât posibil rochiile, fustele, pantalonii până la glezne. Acestea vor tăia și mai mult din înălțimea ta și vor secționa trupul tău.

Evită imprimeurile în exces. Deși este la modă mix and match, o multitudine de imprimeuri iți vor încărca silueta și vei obține contrariul a ceea ce dorești.

În fond, trebuie să te simți bine în hainele pe care le porți. Iar regulile de mai sus sunt doar niște indicatoare pentru o mai bună orientare atunci când vine vorba de alegerea ținutelor potrivite staturii noastre.

Mai multe informatii despre cum sa te imbraci daca esti scundă, puteți găsi în noul clip pe care vă invit să îl urmăriți!

Sper să vă fie de folos.

Love,
Iulia

Sursa foto: Pinterest

Recommended Posts
Showing 2 comments
pingbacks / trackbacks
 • […] cizmele pot crea un efect total opus celui dorit, pot să vă taie vizual câțiva cm din înălțime și pot să adauge vizual câțiva cm.  Așadar dacă sunteți mai plinuțe nu le purtați cu […]

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search