In Fashion, Moda Femei

…este 8 dimineața. Ceasul suna fără milă… mă întind să-l opresc.

… de obicei după ce-l opresc mai zăbovesc vreo 15 minuțele dulci în pat, dar nu și astăzi. Azi e ziua pe care o aștept de cel puțin 4 ani… Ziua asta a fost subiectul celor mai numeroase discuții purtate pe băncile din fața școlii. Am trasat fictiv fiecare punct pe care trebuia să-l urmăm pentru ca în cele din urmă să avem parte de cea mai fascinantă seară din toții anii de liceu. 

De zeci de ori am schițat modele de rochii care mai de care mai interesante, le-am șters, le-am modificat,  le-am analizat și le-am pus la păstrat… Iar, pentru noi, acest bancheta fost un maraton, o călătorie frumoasă spre  una dintre cele mai frumoase seri din viața noastră de adolescenți. Așa că nimic nu ne-a luat prin surprindere… rochia, machiajul, părul, pantofii, poșeta, servețelele demachiante, pudra și acele de siguranță, toate erau bifate.

Știam că acest banchet avea să fie prima oportunitate de a pune în practică învățăturile dobândite în cei 4 ani de liceu, iar noi mai mult ca niciodată eram conștiente de faptul că eram cele mai îndreptățite dacă nu obligate să ne prezetăm la petrece cu prima creație gata de scos în lume… Și mai mult decât atât, îi eram datoare profei noastre de design vestimentar pe care o admiram enorm, cu o ținută prin care să ne exprimăm recunoștința pentru toate orele (printre puținele) la care mergeam cu cel mai mare drag.

Cam asta a însemnat pentru mine banchetul, iar pregătirile pentru acesta nu au fost decât niște pași premergători unei petreceri de pomină.

A fi elev la un liceu de artă e modalitatea perfectă prin care poți să-ți dezvolți creativitate… și tocmai din acest motiv am iubit școala mai mult decât aș fi crezut vreodată. Așa că ultima petrecere cu toți colegii nu avea cum să nu fie pur și simplu… memorabilă.

Totuși, pentru a avea un timp demn de povestit nepoților, trebuie să te simți bine… și nu ai cum să te simți bine, dacă nu ești absolut convinsă că ai făcut alegerea perfectă pentru acel moment din viața ta, în ceea ce privește vestimentația.

Ajungem, deci la faimoasa întrebare:

Cum ne imbracam la banchet?

De obțiuni nu ducem lipsă, Slavă Domnului. Important e să alegi ceea ce ți se potrivește:

1. Rochia lungă

Rochia lungă este definiția rafinatății și a eleganței desăvârșite. Se potrivește oricui, indiferent de statură. Dar, mai important decât orice e faptul că nu ai cum să dai greș cu o rochie lungă. Avantajează orice siluetă și complimentează orice trup.

Dacă vrei să te simți mai lejeră pe ringul de dans poți opta pentru o rochie cu o crepătură adâncă pe picior. Vei atrage cu siguranță multe aprecieri + te vei simți mai confortabilă decât în orice alt model de rochie.

Un sfat din partea mea ar fi să eviți pe cât cu putință negrul – cu certitudine în viață vei avea posibilitatea de a purta această non-culoare. Dar, acum când vârsta îți permite aproape orice în materie de vestimentație, ar fi păcat să nu profiți la maxim de acest lucru. Poartă culori vii, vesele, culori care să-ți scoată în evidență tinerețea și frumusețea.

cum ne imbracam la banchet cu rochia lunga iulia andrei fashion blog

2. Rochia scurta

Rochia scurtă sună ideal pentru un banchet de sfârșit de liceu, atâta timp cât ne bazăm pe principiul potrivit căruia, niciodată nu vei mai arăta la fel de bine ca acum (sau cel puțin nu vei mai fi atât de tânără ca acum – drept e, din păcate). Dar, spre deosebire de rochia lungă, aici trebuie să ți cont de anumite reguli de bună purtare:

 • trebuie să fi în posesia unor picioare impecabile – lungi și subțiri
 • trebuie să ai grijă permanent la poziția trupului (nu vrei ca toți colegii sau profesorii să-ți cunoască lenjeria până la sfârșitul serii)

Rochia scurtă este ceva mai pretențioasă decât cea lungă, dar dacă alegerea ta respectă criteriile enumerate mai sus, atunci nu ar trebui să întâmpini vreo problemă.

Cum ne imbracam la Banchet cu rochia scurta iulia andrei fashion blog

3. Rochia Mullet

Acest model de rochie este o combinație între cele două amintite mai sus. Așa că dacă ai o problemă în a te decide pe care o preferi, atunci s-ar putea să găsești soluția chiar acum.

Rochia mullet, sau cum o știm cu toții așa-numita rochie „scurtă în față, lungă în spate”, este acel gen de rochie pe care nu ai posibilitatea de a o purta de prea multe ori în viață. Este acel model de rochie care te scote din anonimat, este o rochie spectaculoasă.

Cu toate acestea, trebuie să știți că fiind scurtă în față, criteriile enumerate mai sus la rochia scurtă, se aplică și în acest caz. Ai nevoie de o pereche de picioare fabuloase și de mult bun gust – pentru că am văzut deja mult prea multe asemenea modele de toată jalea.

Așadar, ai grijă ca partea superioară a rochiei să fie simplă, iar rochia să fie dintr-un material de calitate.

Cum ne imbracam la Banchet cu rochia mulet scurta in fata iulia andrei fashion blog

4. Pantofii
Cum ne imbracam si incaltam la banchet iulia andrei fashion blog

Pantofii sunt alegerea cea mai simplă, spun eu. Odată ce ai găsit rochia perfectă, pantofii trebuie doar să evidențieze frumusețea rochiei.

În cazul în care nu ai idee ce să porți, stiletto nude sunt tot timpul o alegere potrivită.

Fi atentă însă ca după ce ai achiziționat perechea dorită să o porți 2-3 zile prin casă, nu vrei ca la petrecere să plângi de durere de picioare. Și nu uita să pui cu tine un plasture, în caz de orice!

După ce ai stabilit toate detaliile importante, e timpul să-ți pui în ordine poșeta. Pentru a nu ne îngreuna poșeta cu lucruri inutile, am pregătit pentru voi o listă cu obiectele de care s-ar putea să avem nevoie. Trebuie să fim pregătite pentru orice, nu-i așa?

cum ne imbracam la banchet survival kit for prom night iulia andrei fashion blog

Fetelor, dragele mele absolvente, anul ce vine am să fiu prinsă și eu de această febră a pregătirilor pentru examenele finale, emoțiile dinaintea ultimei ore și așteptarea cu sufletul la gură a ultimei petreceri în calitate de studentă.

Am mai trecut pe aici, o dată, iar îndemnul meu pentru voi ar fi ca să profitați la maxim de aceste zile… vă promit că o să vi se facă dor mai repede decât vă așteptați.

Îmbrăcați acea rochie la care visați de mică, distrați-vă, luați-vă rămas bun și păstrați amintirea anilor de liceu/facultate undeva aproape de sufletul vostru… pentru ca din păcate sunt momente pe care nu le vom mai retrăi niciodată.

Distracție plăcută!

Love,
Iulia A.

Recommended Posts
Showing 5 comments
 • Iulian
  Reply

  Buna Iulia , as dori daca poti sa faci un un post in care sa le vorbesti despre subiectul ” cum sa te imbraci la banchet pentru baieti 2015 ”
  Ti-as ramane dator .
  Multumesc anticipat

  • Iulia A.
   Reply

   Sigur ca da! Multumesc de sugestie!

 • Lidia
  Reply

  Iti multumim, Iulia! De mult cautam un articol util cu si despre rochii de banchet . Ma simt datoare sa iti multumesc pentru ca m-ai lamurit cu mai multe semne de intrebare pe care le aveam! 🙂

 • Anonymous
  Reply

  Buna Iulia as dori daca poti sa faci un video in care sa spui cum ne putem imbraca la banchet (clasa8) fetele . Si chiar cum sa ne incaltam .Multumesc

 • Raluca
  Reply

  Buna Iulia aș vrea să îmi spui și mie te rog frumos cum aș putea să mă îmbrac la banchet deoarece chiar nu am nicio idee vreau să menționez că sunt în clasa a 12-a și sunt mai corpolenta de felul meu,încă nu mi-am cumpărat nimic pentru ca sunt nehotărâtă. Dacă ești de acordsa îți trimit poze cu rochiile pe care le am găsit mai drăguțe și care cred eu ca mi s-ar potrivi.

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search