In Fashion, Moda Femei

Cum ne imbracam la un interviu de angajare iulia andrei fashion blog

Edith Head spunea ca: „Poți obține tot ce-ți dorești în viață dacă te îmbraci cu acest scop în minte”.

O problemă de care m-am lovit în ultima perioadă, este ținuta ideală pentru un interviu de angajare. Pot să spun că am aflat niște tipsuri folositoare pe care doresc să le împărtașesc cu voi.

În primul rând este extrem de important jobul pentru care optăm. Îmbrăcămintea va fi primul lucru care va vorbi despre tine, așa că trebuie să-i acorzi o atenție maximă, dar fără să exagerezi (nu e bine să dai impresia că te chinui prea mult să fi pe plac). Pentru orice job ai acorda interviul trebuie să știi să-ți personalizezi ținuta, chiar dacă locul de munca impune un anumit cod vestimentar. Până și clasicul costum, accesorizat corespunzător, poate să spună mai multe despre tine, decât tu însuți, în cele 10 minute de interviu.

Interviu de angajare la un magazin de haine

Așadar, o să începem cu îmbrăcămintea ideală pentru un job obișnuit, la un magazin de haine. Știu că postul acesta este căutat în rândul studenților și ideal pentru orice fată.

Aici ai libertatea să-ți arați personalitatea prin stilul tău vestimentar. Nu este nevoie să anihilezi orice urmă de creativitate cu banalul costum, ba mai mult, este total nepotrivit, doar în cazul în care magazinul este unul super sofisticat și se impune o astfel de ținută. Pentru a nu fi pusă într-o situație penibilă ar fi bine să te documentezi în legătură cu potențialul loc de muncă.

cum ma imbrac la un interviu de angajare tinuta simpla si eleganta iulia andrei fashion blog

Gasiti Rochia Neagra – AICI, iar Botinele – AICI 

Magazinul de haine este un exemplu, poți opta pentru această îmbrăcăminte și pentru un interviu de angajare la o librărie, sau la un supermarket, bineînteles dacă politca magazinului nu impune o ținută anume.

EVITA:

  • ținutele prea încărcate
  • bijuterii multe și masive
  • culori puternice
  • tocuri prea înalte
  • fuste prea scurte
  • blugi prea strămți
  • materiale strălucitoare sau transparente
  • ojă în culori puternice și unghii lungi
  • machiaj strident/deloc

Machiajul este bine să fie prezent în cantități decente și numai și numai pentru a evidenția trăsăturile frumoase. Te sfătuiesc să mergi pe culori neutre gen crem, nude, roz pal, alb, niște accente cu tuș negru. Buzele trebuie frumos accentuate cu ajutorul unui roz pal sau cel mai bine unui balsam pentru buze. În niciun caz nu alege un ruj roșu, maroon sau alte nuanțe de genul acesta.

Ai grijă la accesorii, evită să porți mai mult de două brățări sau inele. Nu alege cele mai strălucitoare și unice coliere statement. Nu mergi să-ți etalezi calitățile de bun gust în ale bijuteriilor, ci cauți un loc de muncă.

Less is more – Simplu si de impresie

Asta trebuie să urmărești atunci când îți pregătești ținuta pentru un interviu la un magazin de haine.

cum sa ma imbrac la un interviu de angajare la un magazin de haine interviu casual iulia andrei fashion blog

Interviu de angajare la o companie

De obicei, când discutăm despre companii mari, este clar că se impune un anumit cod vestimentar. Probabil nu o să mergi nici de această dată pe rochii sofisticate, potrivite pentru un cocktail party, dar o să alegi o ținută clasică, decentă care inspiră seriozitate, punctualitate, disponibilitate și ceva tipic ție, ceva care să te distingă de celelalte fete îmbrăcate la costum și care să-i aducă aminte angajatorului de faptul că ești mai mult decât un potențial angajat.

Cum facem asta?

Ei bine, este simplu. În loc să optezi pentru clasicul costum de damă negru sau gri, optează pentru o pereche de pantaloni din stofă cu talie înaltă și o cămasă delicată, feminină în nuanțe pale.

cum sa ma imbrac la un interviu de angajare la o companie interviu formal iulia andrei fashion blog

Gasiti Camasa cu dungi – AICI, iar Fusta – AICI

Trebuie să eviți tot ce am scris mai sus, când discutam despre ce porți la un interviu de angajare pentru un post la un magazin de haine. Totuși ținând cont de faptul că este o companie, trebuie să alegem o pereche de pantofi cu toc, nu mai mare de 6 cm și veșnicul sacou.

Evită bijuteriile prea mari, care ies în evidență. Toată atenția angajatorului trebuie să fie îndreptată spre tine, trebuie uimit cu istețimea ta, nu cu rujul prea roșu, bijuteriile prea mari sau pantalonii prea strâmți.

cum sa ma imbrac la un interviu de angajare la o companie interviu formal iulia andrei fashion blog header

Nu există accesoriu mai potrivit pentru un interviu de angajare decât un ceas. Nu uita să-l asortezi frumos la o ținută, fie ea pentru un interviu la o companie, fie pentru un job la un magazin de haine.

Sper că acest articol să vă fie de folos și să impresionați angajatorul prin personalitate și ținută.

Succes!

Recommended Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search