In Beauty

Par _Blond_IULIA_ANDREI

Par _Blond_IULIA_ANDREI

Povestea mea cu parul blond a început acum mulți ani.  Cred că prin clasa a11a am avut prima tentativă de a trece de la brunet la păr blond.

Prima mea încercare nu a fost deloc reușită. M-am trezit cu un păr mai mult portocaliu decât blond. Decolorarea nu a ieșit cum ar fi trebuit, părul meu fiind un șaten închis. Produsele folosite nu au fost cele mai potrivite… iar îngrijirea acestuia după procesul de decolorare a fost anevoioasă. Pentru că nu știam exact care sunt produsele potrivite pentru mine și pentru că nu am fost conștientă în ce mă bag, într-o primă fază.

Sunt convinsă că nu sunt singura care a avut asemenea experiențe. Important este că am învățat din acestea și azi mă bucur de un blond cu adevărat reușit!

Așa cum știti, acest proces de transformare implică multă răbdare, timp, oameni profesioniști și produse de cea mai bună calitate. De-a lungul încercărilor mele am învățat multe lucruri pe care vreau să le împărtășesc cu voi, legate de cum anume scăpăm de cea mai neplăcută parte: tonurile galbene din parul blond.

Par _Blond_IULIA_ANDREI

Cum scăpăm de nuanțele de galben din părul blond?

Thank God for innovation!… și mă refer aici la ajutoarele cosmetice, de uz casnic, pe care le putem achiziționa super rapid și ușor. Aceste produse de îngrijire sunt special concepute pentru a menține nuanțele frumoase de blond un timp îndelungat și a estompa nuanțele neplăcute de galben.

Unul dintre cele mai utilizate produse, in rutina mea de îngrijire este acest șampon nuanțator gri care atenuează tenta gălbuie a părului blond deschis, grizonat sau alb. Special formulat cu cheratină hidrolizată, șamponul nuanțator de păr curăță delicat și conferă strălucire argintie naturală și uniformă părului blond deschis, grizonat sau alb.

Cum folosesc șamponul nuanțator gri pentru părul blond?

Alternez șamponul nuanțator gri cu șamponul meu normal de hidratare. Îl aplic uniform pe tot părul și îl las să actioneze 5 minute. Îl folosesc aproximativ o dată pe săptămână sau la două săptămâni, în funcție de intensitatea dorită.

Par _Blond_IULIA_ANDREI

Par _Blond_IULIA_ANDREI

De ce apar nuanțele de galben la părul blond?

Produsele de decolarare nu conțin culoare, ci mai degrabă substanțe de decolarare care îndepărtează pigmenții naturali. În timpul acestui proces părul ia diverse nuanțe intermediare: de la tonuri roșiatice, la tonuri portocalii și într-un final galbene. Rezultatul final este bineînțeles diferit de la caz la caz, în funcție de nuanța naturală a părului, de câte vopsiri s-au făcut și lista poate continua.

De asemenea, decolorarea repetată forțează porii să rămână deschiși. Motiv pentru care părul blond este considerat mai poros decât alte nuanțe. În timp ce îți speli părul, el absoarbe mai multe minerale găsite în apă, lucru care poate duce la îngălbenirea nuanței de blond, mai devreme decât ar trebui.

Pe măsură ce spălăm părul, nuanța luminoasă de blond devine tot mai termă, așadar e nevoie să folosim produse special concepute pentru a păstra mai mult timp blondul intact.

La cât timp mă decolorez?

Așa cum v-am spus, sunt o șatenă închisă, natural. Astfel, sunt nevoită să-mi decolorez rădăcinile la 3,4 săptămâni. Având o nuanța deschisă de blond, contrastul dintre culoarea mea naturală și lungimea este foarte mare, iar personal, eu îl consider inestetic. Chiar dacă trendurile curente propun asemenea look-uri, mie îmi place să am rădăcinile îngrijite și aproximativ aceași nuanța ca lungimea.

Așadar deja de mai bine de un an mă decolorez lunar doar la rădăcină, iar pe lungime aplicăm nuanțator sau vopsea de păr blond. Prefer să mă las pe mâna specialiștilor atunci când fac schimbări majore de look, iar ce ține de îngrijirea părului între decolorări, încerc să fiu atentă la produsele folosite și să evit instrumentele care pot distruge firul de păr.

Par _Blond_IULIA_ANDREI

Par _Blond_IULIA_ANDREI

Părul blond are nevoie de îngrijire suplimentară, motiv pentru care recomand să vă documentați înainte de a începe acest proces. Dar, din fericire, avem multe produse menite să ne facă viața mai ușoară și blondul perfect și sănătos!

Pe lângă samponul nunțator gri sau vopseaua de păr fără amoniac, am grijă să aplic cât se poate de frecvent măsti de hidratare pe lungime. Personal, prefer să merg pe măștile profesionale, în defavoarea celor home-made. Iar în ceea ce privește coafarea părului, pentru a-mi păstra acel luciu sănătos încerc să evit folosirea dispozitivelor de styling pe bază de căldură. Da, deci fără placă de întins părul, ondulator sau alte ustensile asemănătoare.

De asemenea, uleiul de păr este un alt produs care mă ajută să îmi mențin blondul cu aspect sănătos, așadar este un pas esențial în ritualul de îngrijire.

Putem avea parul blond frumos, pe care ni-l dorim, fără tonuri neplăcute de galben, dacă utilizăm produsele care se pliază pe nevoilor părului nostru. E nevoie de răbdare și consecvență… însă știți cum se spune: once a blonde, always a blonde.

Recommended Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search