In Fashion, Moda Femei

Cum purtam fusta stilou Iulia Andrei Blog Fusta stilou este fără îndoială una dintre piesele  care se regăsesc cu siguranță printre articolele noastre vestimentare. Fusta stilou este versatilă și tocmai din acest motiv o purtăm la birou, la ieșiri în oraș, la petreceri și așa mai departe. Partea cea mai bună este că se potrivește oricărei siluete și în funcție de alegerile noastre poate să acopere unele defecte și  să evidențieze calități.

Tocmai din acest motiv nu a părăsit podiumurile de prezentare nici în acest sezon, iar designerii și-au alocat timp pentru a crea ținute creative compuse din fuste stil0u și alte piese vestimentare inedite (vom vedea mai jos exemple deosebite). Pentru că recurgem la fusta stilou (our backup solution) în situații limită, dar nu numai, trebuie să ne analizăm garderoba și să vedem ce fel de fustă se potrivește la ce gen de eveniment, ce model de imprimeuri se asortează la ce tip de cămăși și așa mai departe. Însă, înainte să trecem în revistă aceste detalii, trebuie să punctăm ce tip de fustă ți se potrivește în funcție de constituția trupului tău:

1. Fusta stilou pentru mignone

Dacă ești micuță de înălțime alege o fustă stilou care se termină deasupra genunchilor. Fusta trebuie să fie strâmtă și cu talia înaltă pentru a-ți alungi vizual silueta. Pentru un efect și mai pronunțat alege topul într-o nuanță apropiată fustei, poți încerca chiar un imprimeu în dungi verticale subțiri și foarte finuțe. (găsește informații despre cum trebuie să purtăm dungile aici). Ai grijă la imprimeurile mari care au tendința să micească și să „îngrămădească trupul”, mergi pe fuste simple și imprimeuri subtile.

high waisted skirt #1

 

2. Fusta stilou pentru fetele înalte/slabe

În cazul acesta facem alegeri opuse celor prezentate mai sus. Fusta în acest caz nu trebuie să fie exagerat de strâmtă, poate să se termine sub genunchi pentru un look mai „cuminte” sau business, iar pentru un look mai hot, alegem o fustă mai scurtă (partea bună e că poți purta fuste de orice lungimi fără a te îngrijora că vei părea prea micuță). Și la domeniul imprimeuri ai libertatea să te joci. Poți alege imprimeuri bogate, pliuri și volănașe de tot felul.

printed skirts

 

3. Fusta stilou pentru fetele plinuțe

Poartă fuste până la genunchi, cu talia înaltă în nuanțe închise sau imprimeuri subtile. Evită culori deschise, precum albul sau cremul, concetrează-ți ținuta în partea de sus prin topuri finuțe, poate chiar în nuanțe aprinse sau prin coliere statement. Poartă tocuri și dresuri mate.

skirts #3

 

4. Fusta stilou pentru siluete tip clepsidră

Încearcă să evidențiezi talia prin fuste cu talie înaltă, strâmte și în culori deschise, contraste puternice imprimeuri elegante. Ai libertatea să alegi orice lungime, dar fusta care se termină în dreptul genunchilor este ideală.

pencil skirts #4

Așadar, după ce am aflat ce tip de fusta trebuie să alegem în funcție de constituția trupului nostru, trecem în revistă cum asortăm fusta stilou:

1. Fusta stilou neagra

Ei bine, fusta stilou neagră, este elegantă, senzuală și se pretează în orice situație. Fusta stilou neagră nu este nicidecum o tendință, este o piesă vestimentară general valabilă. O purtăm indiferent de sezon, în orice situație, indiferent de momentul zilei. Dimineața o asortăm cu un top din mătase într-o culoare subtilă, bijuterii finuțe și pantofi stiletto în nuanța topului. Seara, la cină, purtăm fusta neagra stilou cu un top într-o nuanță metalică, bijuterii mai masive și pantofi cu toc.

Day & Night pencil Skirt

2. Fusta stilou cu imprimeu

Fiind o piesă statement, trebuie ca în partea de sus să alegem un top simplu obligatoriu înr-o nuanța regăsită în imprimeul fustei. Aveți grijă la mărimea imprimeurilor, cum spuneam și mai sus, imprimeurile mari adaugă vizual câțiva cm siluetei tale. Alege pantofi simpli, cu toc. iulia_andrei

3.  Fusta stilou colorată

O purtăm cu un top într-o culoare neutră gen negru, alb, crem. Pentru un look mai glamorous alegem un colier statement.  O putem purta în orice moment al zilei, însă trebuie să avem grijă ca topul să fie obligatoriu într-o nuanță regăsită în fustă. Evităm combinații de imprimeuri dacă nu suntem sigure pe ce facem și mergem pe linia clasică. Partea de jos încărcată de imprimeuri, partea de sus simplă. iulia_andrei

4. Fusta stilou nude

Ei bine, fusta asta e extrem de elegantă. În opinia mea nu se potrivește oricui și mai ales nu o purtăm oricum. O putem purta la birou, cu un top într-o nuanță apropiată, dar și la un eveniment de seară, asortată cu niște biuterii statement și un ruj roșu. iulia_andrei Cum spuneam și mai sus, culorile deschise, îngrasă și pot evidenția mici defecte. Așa că fi atentă la toate aspectele atunci când alegi să porți această piesă vestimentară în nuanța nude.

5. Fusta stilou din piele

Fără îndoială preferata mea. O putem purta în funcție de ocazie. Dacă suntem adeptele stilului punk, o asortăm cu o pereche de biker boots, iar dacă suntem mai feminine o asortăm cu o pereche de botine cu toc, un colier elegant și o cămașă largă. iulia_andrei Cu acestea fiind spuse, vă doresc o zi frumoasă! Love, Iulia A.

Recommended Posts
Showing 5 comments
  • Elena
    Reply

    Te rog eu nu mai scrie cuvinte si expresii care nu exista in limba romana, de exemplu: sa miceasca! Corect este: sa micsoreze! Fiecare suntem buni intr-un anumit domeniul dar toti trebuie sa vorbim si sa scriem corect in limba materna!!

pingbacks / trackbacks

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search