In Lifestyle

Luna septembrie începe mereu în forță, pentru mine, cel puțin. Încerc sa fiu un om cât mai eficient în viața de zi cu zi… uneori reușesc, alteori nu.

De-a lungul celor 24 de ani am acumulat vaste experiențe… haha glumesc. Pur și simplu, azi vreau, prin intermediului noului clip, să vă transmit câteva principii care pe mine mă ajută să fiu mai eficientă în tot ce fac. să am încredere în mine și să get things done!

Cum sa fii EFICIENT, despre INCREDEREA in SINE

Ce mă ajută să fiu un om eficient și productiv

  • Nu mai petrece atât de mult timp pe social media

Social media e un loc absolut fenomenal. Este de cele mai multe ori primul loc în care îmi caut inspirația, locul prin care am cunoscut persoane care împărtășesc aceleași pasiuni ca și mine și multe altele. Totodată social media poate deveni un mediu nociv. De foarte multe ori ajung să îmi pierd timp prețios, doar admirând poze frumoase pe Instagram, dacă nu îmi stabiolesc exact cât timp am zilnic de „pierdut” pe social media.

Așadar, îmi stabilesc în fiecare zi exact care este timpul pe care îmi permit să îl petrec pe social media, astfel încât să reușesc să fiu cât mai eficientă

  • Nu te compara

Comparison is the thief of joy – și nimic nu este mai adevărat! Comparația dintre mine sau tine și alti indivizi nu duce la nimic bun, decât la frustrări, supărare, scăderea încrederii de sine and so on. Știu că sună a clișeu, dar fiecare om este unic, așa că e imposibil să te compari cu o persoană care nu a trăit exact aceași viață pe care ai avut-o tu.

Singură comparație care consider că este benefică este între eu din prezent și eu din trecut. Cu ce am devenit mai bună, cum m-am schimbat în bine în ultima lună, an, cât am evoluat și așa mai departe.

  • Ai grija ale cui păreri le asculți

Consider că nu ar trebuie să pleci urechea la toate răutățile și bârfele care pe care le auzi. Nu toate păreri ar trebui să conteze la fel de mult pentru tine. Familia, partenerul de viață, prietenii foarte apropiați sunt, din punctul meu de vedere, oameni ale căror păreri au greutate în viața mea. Ce spune un străin, care nu mă cunoaște decât prin prisma a ce aleg eu să postez pe social media, sau ce crede el că vede, fără a avea contact cu mine în viața de zi cu zi… pur și simplu nu contează! Bineînțeles, apreciez o critică constructivă de la cei care mă urmăresc, însă tonul și modul în care este spus un lucru contează enorm.

  •  Ia o vacanta

Atunci când ește relaxat tinzi să ai o perspectivă mai clară, mai optimistă asupra lucrurilor. Prin urmare, după o vacanță, cât ar fi ea de scurtă ești un om mai eficient. Uneori tot ce avem nevoie pentru a deveni mai focusați este o zi liberă în care efectiv să ne detașăm de tot ce facem în mod normal. Pentru mine o zi de acest fel contează mult – mă ajută să mă deconectez, ca mai apoi să pot fi mai productivă, creativă și eficientă în ceea ce fac.

  • Iesi din zona ta de confort

Cele mai frumoase momente din viața mea cred că au fost în momentele în care am decis să ies din zona mea de confort. Efectiv decizia de a spune „da” unei oportunități care mă speria sau la care prima reacție ar fi fost de „nu!” categoric, mi-a schimbat viața, mi-a lărgit orizonturile. Consider că singura cale prin care poți evolua este să ieși din zona ta de confort. Fă lucrurile de care îți este teamă – pentru mine acele lucruri s-au dovedit a fi cele mai frumoase experințe din viață.

  •  Fii multumitor

Că să fii un om eficient consider că în primul rând trebuie să fii mulțumitor pentru tot, pentru fiecare zi așa cum este ea. Chiar dacă ai făcut sau nu ai făcut destule pentru goal-ul tău, cred că este esențial să ai o atitudine de mulțumire pentru tot ce ai: sănătate, realizări, libertate, etc.

Vă invit să vizionați clipul, dacă doriți să auziți mai multe despre acest subiect.

Love,

Iulia A.

Recommended Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search