In Beauty

iulia a

Un studiu recent indică faptul că 8 persoane din 9 se confruntă cu această problemă estetică, respectiv cearcănele. Orele de somn puține, stresul, nopțile pierdute și alte situații de acest gen fac posibilă apariția timpurie a cearcănelor.

O problemă care devine din ce în ce mai discutată mai ales în rândul tinerilor. Înainte de a căuta soluții cât mai practice și rapide pentru a combate cearcănele, trebuie să ne îndreptăm atenția asupra alimentației noastre și implicit a modului de viață.

Dacă îți dorești cu adevărat să scapi de umbrele inestetice din jurul ochilor va trebui să îți reorganizezi programul astfel încât să acorzi somnului și odihnei locul cuvenit.

Deasemenea, va trebui să fi atentă la expunerile îndelungate la soare sau anumite excese de alimente sau medicamente care pot contribui la agravarea cearcănelor.

Sunt convinsă că ați auzit de multe creme home-made din tot felul de alimente. Însă, adevărul este că nimic nu va da rezultatul așteptat decât dacă avem grijă să respectăm detaliile enumerate mai sus (alimentație corectă, odihnă, etc.)

Așadar o să enumăr câteva soluții naturiste home-made despre care am auzit că dau rezultate și pe unele chiar le-am încercat și eu.

1. Sucul de castraveți

Se numără printre cele mai rapide și banale remedii împotriva cearcănelor. Fie că îl aplici cu ajutorul unor dischete demachiante, fie că aşezi direct feliuţe de castravete pe ochi, castravetele te va ajuta să redai luminozitate pielii din jurul ochilor. Lasă-i timp de acţiune aproximativ 15 minute.

Am încercat această metodă de câteva ori și chiar am observat unele schimbări în zona ochilor. Nu cred că este nevoie să menționez faptul că nu e de ajuns o singură aplicare. Această acțiune trebuie repetată de cel puțin 2-3 ori pe săptămână pentru rezultate vizibile.
iulia a

2. Ulei de migdale şi ulei de măsline

Extrem de hrănitoare pentru piele, aceste uleiuri hidratează, reduc ridurile şi te scapă de cearcăne. Masează-ţi pielea cu ulei în fiecare seara şi vei avea numai de câştigat. Știm cu toții cât de eficient și recomandat pentru orice este uleiul de măsline sau cel de migdale. Nu știu dacă vă mai amintiți că vorbeam într-un articol despre un demachiant home-made din ulei de măsline. Puteți să-l folosiți și pe bază  de tratament împotriva cearcănelor. Multe persoane mi-au spus că au încercat și că tenul lor arată mult mai bine după folosirea acestui demachiant. Găsiți mai multe detalii despre articolul ”Demachiant home made cu ulei de măsline” aici.
iulia a

3. Felii de cartof crud

Face parte dintre cele mai cunoscute şi eficiente tratamente naturale împotriva cearcănelor şi pungilor de la nivelul ochilor. Aplică-le seara înainte de culcare şi lasă-le câteva minute pentru a acţiona. Dimineaţa vei avea o surpriză plăcută. Repetă tratamentul de cel puţin 3 ori pe săptămână. Această metodă încă nu am încercat-o dar, am discutat cu persoane care s-au confruntat cu această problemă estetică și mi-au confirmat ideea potrivit căreia tratamentul cu felii de cartof crud ajută la combaterea cearcănelor.

Aștept să aud și păreri din partea voastră despre acest tratament naturist.
iulia a

4. Ceaiuri din plante

Ceaiul verde

– un antioxidant puternic și un remediu extraordinar pentru reîntinerirea pielii.
Prepară un ceai din 2 pliculețe sau 2 lingurițe de ceai verde la 100 ml apa fiartă pe care îl păstrezi la frigider maxim 2 zile ori în congelator în tăvița de cuburi de gheață – aplică dischete demachiante înmuiate în ceai verde rece sau cuburile congelate de ceai verde pe care le lași să se topească pe ochi, de trei ori pe săptămână.

Ceaiul de musetel

– extrem de benefic pentru piele și cu efecte vizibile rapide. Ceaiul de mușețel are proprietăți sedative și antiinflamatoare, se lasă la răcit în frigider, iar apoi aplicăm dischetele pe ochi. Putem recurge la această metodă în fiecare seară îninte de culcare. Dimineața veți observa deja mici diferențe.

Eu personal apelez la infuzii cu ceai de mușețel pentru ten și la compresele reci cu ceai de mușețel pentru cearcăne și dau niște rezultate incredibile.
iulia a

După ce am discutat despre tratamente naturiste, trebuie să ne folosim și de puterea machiajelor. Cu toate că soluțiile naturiste dau rezultate, este nevoie pentru un ten perfect și de un machiaj curat și fără umbre nedorite.

Așadar, pentru un ten curat ca lacrima avem nevoie de:

– o demachiere cât mai exigentă 

– cremă de față hidratantă de zi și de noapte 

– un anticearcăn bun cu cel puțin o nuanță mai deschisă decât cea a fondului de ten

– un fond de ten bun

– pudra iluminatoare

iulia a

Deasemenea, să nu uităm că pe lângă toate acestea trebuie să:

  • Consumăm cât mai multe lichide (1,5-2 litri pe zi);
  • Urmează o dietă echilibrată din punct de vedere nutriţional şi evită variaţiile de greutate;
  • Redu consumul de condimente, cafea, ceai negru, alcool, tutun;
  • Evită suprasolicitarea ochilor, lumina prea puternică, curenţii de aer şi fumul;
  • Foloseşte produse speciale anticearcăn care menţin elasticitatea şi hidratarea pielii şi au în acelaşi timp un uşor efect antiinflamator. Cele mai recomandate sunt produsele pe bază de vitamina C.

Vă confruntați cu această problema estetică? La ce remedii ați apelat?

Aștept părerile voastre și desigur, sugestii care pot ajuta la combaterea cearcănelor.

Vă pup

Recommended Posts
Comments
  • Lamiita Durac
    Reply

    Din fericire macar cu problema asta nu ma confrunt dar nu se stie niciodata …. stiam de castravete si de ceaiul verde .

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search