In Noutati

Daruieste o cana de fericire pentru copiii cu dizabilitati Iulia Andrei Fashion Blog si Rotaract Club Oradea

Poți vedea? Poți auzi? Poți vorbi?… Te poți mișca sau poți întoarce un gest amabil?

Din păcate, printre noi există și persoane care suferă de anumite probleme de acest fel și printre aceștia se numără și ce e mai pur și nevinovat pe această lume, copiii.

Nu e vina lor, nu ei au cerut-o și totuși duc această povară zi de zi, iar lumea din exterior  nu are cum să înțeleagă cu ce confruntă un asemenea copil. Dar, cu toții putem întinde o mână de ajutor spre aceștia printr-un gest care nu costă prea mult.

Astfel, vă aștept  începând din data de 5.12. 2014 până în 22.12.2014 pe str. Republicii, lângă scriitorii maghiari la la o căbănuță de lemn pentru a savura o cană de ceai, vin fiert sau cafea în scopuri caritabile!

Proiectul se intitulează “O Cană de Fericire” este unul caritabil iniţiat de către Rotaract Club Oradea alături de cluburile Rotary şi Interact Oradea, având sprijinul Primăriei Oradea.

Proiectul a ajuns la ediţia a VI-a, cauza din acest an fiind dotarea camerei senzoriale pentru copiii cu dizabilităţi de la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Nr. 1 Oradea. Beneficiarii direcţi sunt copii cu deteriorări senzoriale severe sau probleme neurologice: Autism, ADHD, Sindromul Down, copii cu dificultăţi perceptuale sau disfuncţie de integrare senzorială precum şi copii cu dizabilităţi severe/profunde, utilizatori de scaun rulant care nu au activitate motorie grosieră.

Misiunea Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Nr. 1 Oradea este aceea de a asigura un mediu şcolar incluziv în care drepturile şi demnitatea copiilor/elevilor cu dizabilităţi să fie respectate:  ”Realizăm recuperarea maximală posibilă a lor cu scopul integrării profesionale şi sociale. Chiar dacă sunt diferiţi, copii aceştia au aceleaşi nevoi sufleteşti ca şi noi, pentru că şi în ei există acea scânteie divină.”

Viziunea care le dă impulsul şi îi ajută să meargă înainte este o lume în care barierele dintre oamenii sănătoşi şi cei cu dizabilităţi vor dispărea pentru totdeauna şi toţi vor avea şanse egale. Valorile în care cred şi îi definesc: egalitate, omenie, dragoste, speranţă, prietenie, educaţie, respect, ajutor, protecţie, demnitate.

Fondurile generate de campania „O Cană de Fericire”, vor face posibilă amenajarea unei camere senzoriale, necesară unui astfel de centru, în special achiziţionarea unui pat senzorial. Camera senzorială este o locaţie care permite terapeuţilor desfăşurarea activităţilor care vor stimula simţurile copiilor (vizual, auditiv, olfactiv, gustului, atingerii). Aceasta promovează activitatea intelectuală şi încurajează relaxarea în timpul stimulării simţurilor copilului, creşte concentrarea, vigilenţa, liniştea şi conştienţa generală asupra lumii înconjurătoare.

Trebuie să vă mărturisesc că acest proiect este unul deosebit și la care voi lua parte cu dragă inimă!

Daruieste o cana de fericire pentru copiii cu dizabilitati Iulia Andrei Fashion Blog si Rotaract Club Oradea

Și tu poți oferi o cană de fericire, te aștept, așadar la căbănuța din lemn de pe strada Republicii în fiecare zi începând din 5.12.2014 între orele 10.00 – 22.00!

Recommended Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search