In Lifestyle, Thoughts

De Paste, stau acasa pentru ca te iubesc_Iulia Andrei
Azi, 15.04.2020, expresia iubirii nu mai este reprezentată de o îmbrățișare căldă, un sărut dulce sau o strângere de mână. Azi, expresia iubirii este să stai departe! Așa că, de Paste stau acasă tocmai pentru că te iubesc! (dedicat familiei și prietenilor alături de care îmi petreceam în mod normal sărbătorile)

Pandemia de Coronavirus ne-a învățat că toate lucrurile banale, pe care le consideram normale și uneori poate lipsite de importantă, sunt de fapt lucrurile care fac viață noastră de zi cu zi frumoasă. În ultima lună auzim zilnic că trebuie să stăm acasă, că libertatea noastră este limitată și acum, în pragul sărbătorilor Pascale nu avem permisiunea de a ne vizita oamenii dragi.

Oameni buni, e greu! E teribil de greu să nu îți vezi părinții timp de o lună, în condiții normale, fără să fie la mijloc vreo sărbătoare. Însă, acum, în contextul în care peste câteva zile urmează cel mai important eveniment creștin al anului, un eveniment care se petrece în sânul familiei, cu toată lumea strânsă la masă, este nu doar greu ci și dureros.

Vă vorbesc din proprie experiență și vă spun că nu este ușor nici pentru mine, nici pentru nimeni. La fel ca toți oamenii, și eu am părinți, bunici de care îmi este teribil de dor. Aș da orice să pot să merg la bunicii mei de Paste. Să îi îmbrățișez și să mă bucur de sărbători cu toată familia alături, cum facem an de an. Să mănânc cozonacul bunicii și să stau la povești cu bunicul…

Însă anul acesta, o banală vizită de Paste, poate aduce moarte. Sună dur… însă asta este realitatea. Decizia de a părăsi locuința și de a petrece sărbătorile alături de bunicii sau părinții, în acest context, este un act de egoism și ignoranță.

De Paste, stau acasa pentru ca te iubesc_Iulia Andrei

Veți spune că voi sunteți bine, că sigur sunteți sănătoși, că ați stat în autoizolare și așa mai departe. Vă reamintesc că peste 17.9 % din bolnavii de Covid-19 sunt asimptomatici. Eu, la fel ca voi, mi-am petrecut 99% din timp acasă, în ultima lună. Am ieșit la cumpărături de strictă necesitate o dată pe săptămână și cam atât. Cu toate acestea, anul acesta nu îmi voi vizita familia. Anul acesta de Paste, voi sta acasă și voi petrece sărbătorile alături de cei dragi, prin telefon.

Nu pentru că sunt lașă, sau pentru că mă tem pentru sănătatea mea, ci pentru că îmi iubesc bunicii și părinții și dacă pot să îi protejez voi face asta, cu riscul ca aceste sărbători să fie cele mai triste și singuratice din viața mea. Prefer să nu îmi asum nici cel mai mic risc atunci când vine vorba despre persoanele iubite din viața mea. Când în joc sunt viețile celor dragi, consider că nu există loc de grandomanii sau de ignoranțe, sau de „mie nu mi se poate întâmpla”.

Totodată, ordonanțele care sunt date, nu sunt acolo pentru a fii unii mai șmecheri decât alții sau pentru a se căuta modalități prin care pot fi încălcate. Sunt acolo ca să te protejeze pe tine și pe familia ta! Mai mult decât atât, acest război cu un inamic invizibil, dar extrem de periculos, nu poate fi câștigat doar dacă eu singură stau acasă. Trebuie să înțelegem că fiecare joacă un rol esențial în câștigarea bătăliei împotriva Covid-19. Doar lucrând împreună și respectând ordonanțele, ne vom putea bucura de libertate mai curând…

În acestă situație, orice încălcare a ordonanțelor este un act de egoism, prostie și ignoranță. În momentul în care tu decizi să nu respecți recomandările autorităților și mergi să își vizitezi bunicii, tu îmi faci și mie și lor rău, poate indirect.

Mai mult decât atât, Paștele este un moment în care ar trebui să dăm dovadă de altruism, dragoste pentru cei din jur, bunătate, înțelegere și compasiune… iar dacă în anii precedenți, aceste lucruri se demonstrau diferit, anul acesta cel mai bun lucru pe care poți să îl faci pentru a demonstra lucrurile enumerate mai sus este să STAI ACASĂ! Anul viitor, când lucrurile vor sta diferit, vom putea să apreciem mai mult libertatea de a ne vizita în siguranță familia, de a merge la biserică și de a lua lumină, de a ne petrece sărbătorile în sânul familie, însă…

Anul acesta, o îmbrățișare poate aduce moarte, iar o decizie de a sta acasă, poate salva vieți. Fii un erou, stai acasă și protejează-i pe cei din jurul tău! Dumnezeu ne păzește, dar tot Dumnezeu ne-a dat un creier pe care să îl folosim la nevoie. Cred că acum e un moment bun să o facem!

Sărbători Fericite, acasă!

Iulia A.

*Images by Mish Vizesi and Tyler Nix on Unsplash

Recommended Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search