In Fashion, Moda Femei

iulia_andrei_blog
Aspectul fizic este azi un factor cheie care poate să influențeze atitudinea și percepția unei persoane față de interlocutor acesteia. Modul în care ne îmbrăcăm comunică angajatorului, colegilor de muncă și persoanelor cu care intrăm în contact o primă idee despre persoana noastră.

Așadar, pentru a transmite ideea corectă despre personalitatea noastră, e nevoie să abordăm un stil caracteristic, personalizat chiar și la locul de muncă.

Azi vorbim în mod particular despre ținuta office.

Ținuta office pentru femei

    •  Folosește culorile!  Când spui ținută office, te gândești rapid la griuri, negru, alb și câteva nuanțe de crem sau bej. Ei bine, nu este obligatoriu să fie așa. Chiar dacă lucrezi la o companie în cadrul căreia se impune un cod vestimentar strict, poți opta pentru o pată de culoare în ținuta ta. Mai ales că vine primăvara, iar culorile primăverii și verii sunt discrete, feminine, numai bune de asortat la locul muncă. Optează pentru o cămașă viu colorată, un accesoriu statement (ai grijă să nu fie prea mare și auriu), o pereche de pantofi colorați asortați la o eșarfă în aceași nuanță, etc.
office1

 

  • Optează pentru dresuri inedite! Nu mă refer la niște dresuri portocalii sau alte nuanțe care îți răpesc privirea. Fac referire la acele dresuri discrete, inedite, cu anumite modele finuțe imprimate, poate din dantelă sau cu anumite imprimeuri elegante.
  • Mai multe rochii! Când îmi imaginez ținuta office mă gândesc imediat la o fusta stilou, o cămașă albă și un sacou. Sfatul meu este să încercați combinații mai creative, o rochie aduce un aer ușor mai delicat. Sacoul și în acest caz este indispensabil pentru o ținută 100% office reușită.
  • Imprimeurile. Îmi plac mult imprimeurile, adaugă dinamism ținutei, iar pe lângă toate acestea sunt mai ușor de asortat. La o cămașă cu un imprimeu nu vei asorta  o fusta la fel de încărcată sau nu vei accesoriza ținuta cu un colier statement și o pereche de cercei masivi. Păstrează ținuta simplă, dacă alegi un articol imprimat încearcă să alegi o nuanță predominantă și să nu adaugi alte accesorii sau articole de alte culori care să încarce ținuta.

 

office 2

 

Ținuta office pentru bărbați

  • La fel ca și mai sus, sunt de părere că bărbații ar trebui să învețe să folosească culorile. Culorile nu sunt o marcă a feminității nicidecum, ba mai mult, în opinia mea, culorile spun despre purtătorul acestora  că are curajul să iasă în evidență prin stilul personalizat, dinamic. Nu vă sfătuiesc să purtați doar roz bombon și țiclam ci vă aduc la cunoștință părerea unei fete vizavi de gama cromatică restrânsă din garderoba unui bărbat.

Nici ținuta office nu face excepție. Consider că am văzut prea multe costume monocromatice în non-culori. Prea mult alb și negru. Pentru a evada din aceast obicei care s-a creat în jurul costumului nergu, care desigur este unul elegant fără dar și poate, putem încerca să adaugăm niște culori, ba unei cămăși, ba unei perechi de pantofi, ba unui sacou, papion, cravată, eșarfă, etc.

  • Mergeți pe imprimeuri. Sacoul în carouri este inedit, mie personal mi se par foarte faine costumele cu impriumeuri. Sunt potrivite pentru o zi la birou și cu siguranță ies din tiparul clasiculul costum negru. Aveți însă grijă la cum combinați cămașa, este musai să fie una simplă, preferabil în una din nuanțele regăsite pe costum. În acest caz cravata nu este necesară, dar dacă locul de muncă este exigent în privința aceasta, atunci optați pentru o cravată simplă într-o culoare pală, poate o derivată a culorii cămășii. Yasuto Kamoshita este un fashion icon masculin și este reprezentatul ideal a costumelor cu imprimeu.
  • Paltoanele sunt un must-have atunci când vorbim despre ținuta office, atât pentru femei cât și pentru bărbați. Pentru ca ținuta să fie întregită, trebuie completată de un palton în acelați stil (desigur, dacă temperaturile ne permit). Paltoanele lungi sunt foarte elagante, iar ca fashion icon îl avem în vizor pe David Beckham al cărui stil merge în această direcție, office.
  • Să nu uităm și de pantofii care trebuie să se potrivească costumului. Simpli dacă costumul este încărcat de impriumeuri, iar mai deosebiți în cazul în care costumul este unul simplu. Trebuie să echilibrăm lucrurile, astfel încât să-i dăm fiecărei ținute porția de dinamism și acea originalitate, specifică fiecărei personalități.
  • Nu scăpați nici de accesorii. Ceasul, ochelarii de soare, eșarfa, pălăria, sau geanta de mână indispensabilă fiecărui om de afaceri întregesc o ținută office reușită.

 

 

Recommended Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search