HAI SA CURATAM ORADEA!

Oradea este orașul în care m-am născut, orașul în care am copilărit, în care am crescut și unde m-am dezvoltat. Oradea este locul care îmi vine prima data în minte atunci când mă gândesc la cuvântul „acasă”, la familie, la prieteni, la cele mai multe amintiri…

De acest oraș mă leagă, în primul rând, familia și prietenii din copilărie, mai apoi amintirile frumoase și locurile care au rămas cumva întipărite în memoria mea… locuri care sunt strâns legate de cele mai puternice sentimente, locuri în care am petrecut ani din viață, locuri în care am râs cu poftă, locuri în care alături de oameni dragi pierdeam noțiunea timpului, locuri în care m-am format ca om…

Iulia Andrei Cif curata romania

Iulia Andrei Cif curata romania

Oradea este un oras care se schimba

Este adevărat ca puține locurile au rămas neschimbate, Oradea este un oraș care se schimbă în bine de la o zi la alta.

Am profitat de o zi frumoasă de primăvară și am pornit într-o scurtă călătorie „în timp”,  pentru a revedea câteva dintre locurile care au însemnat atât de mult pentru mine la un anumit moment din viața mea, să văd cum a trecut timpul peste aceste locuri.

Probabil că cei care ați fost plecați o perioadă de „acasă” cunoasteți acel sentiment de uimire atunci când redescoperi locuri familiare, total schimbate…

Iulia Andrei Cif curata romania

Cu toate acestea însă… câteva locuri au rămas aproape neschimbate, cum ar fi Muzeul Țării Crișurilor, loc în care petreceam toate orele libere și pauzele lungi, din perioada liceului.

Au trecut 6 ani de când am terminat liceul și parcă timpul a stat în loc, aici… muzeul e aproape neschimbat, aceleași graffiti pe pereți, același vibe.

Iulia Andrei Cif curata romania

Iulia Andrei Cif curata romania

Iulia Andrei Cif curata romania

Un alt loc reprezentativ pentru Oradea și cu încărcătură emoțională pentru mine este pietonala, podul Intelectualilor și Parcul 1 Decembrie. De cele mai multe ori preferam să cobor din tramvai mai repede decât era necesar și să îmi continui drumul spre școală pe jos. Prin parc, pe podul Intelectualilor de unde se vede superb primăria și unde, dacă ai noroc, poți prinde un apus perfect pentru a fi postat pe Instagram.

Iulia Andrei Cif curata romania

Iulia Andrei Cif curata romania

Iulia Andrei Cif curata romania

Așa cum spuneam, multe locuri din Oradea au fost reabilitate și renovate. Din fericire, orașul s-a schimbat enorm în ultimii ani, dar mereu este loc de mai bine. Există încă locuri care necesită renovare și din fericire, de curând, am cunoscut niște oameni minunați care pun mâna pentru a transforma România într-o țară mai frumoasă, mai curată, mai îngrijită!

Iulia Andrei Cif curata romania

Iulia Andrei Cif curata romania

Cif curata Romania / Oradea

De 5 ani cei de la Cif Româna au început această campanie grozavă numită „Cif Curăță România”, iar anul trecut alături de 30 de prieteni binevoitori au călătorit prin țară pentru a readuce la viață și frumusețe, locuri și monumente uitate. Vă invit aici pentru a afla mai multe despre campanie și despre cum poți ajuta chiar tu!

Iulia Andrei Cif curata romania

Iulia Andrei Cif curata romania

Sunt încăntată să vă anunț că pe lista de călătorie și înfrumusețare din acest an se numără și Oradea. Există 2 locații care necesită renovare, iar pe site-ul Cif puteți vota locația pe care doriți să o vedeți cât mai curând reabilitată: Pasajul Pietonal de pe bld. Magheru sau Pasajul Pietonal de pe bld. Dacia.

Evenimentul va avea loc în perioada 11.05.2018 – 13.05.2018, așa că notați data în calendare!

Personal, această inițiativă mă bucură mult și aștept cu nerăbdare să contribui la înfrumusețarea orașului! Fiecare dintre voi poate deveni un călător care aduce suflu nou României, așa că nu uitați să vă înscrieți în acest proiect!

Ne vedem la curățat!

Love,
Iulia A.

Recommended Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search