In Fashion, Moda Femei

iulia_andrei

O problemă pe care o avem toate femeile, este organizarea garderobei. Parcă niciodată nu este îndeajuns spațiu pentru haine, bijuterii, pantofi, etc., dar tot timpul e nevoie de mai multe. Dacă și voi sunteți pe aceași lungime de undă și mai ales pentru că vin cu pași repezi sărbătorile de iarnă și implicit curățenia de dinainte, azi învățăm să ne organizăm practic garderoba. Un dulap organizat nu însemnă doar curățenie și spațiu, ci stârnește inspirația și ne scutește de câteva zeci de minute pierdute în căutarea unui cercel sau a unui tricou.

Bluzele

iuliaandrei

Așadar, vom începe cu hainele de sezon, groase, de care avem nevoie zilnic. Acestora trebuie să le acordăm prioritate, astfel încât le vom așeza pe rafturile cele mai la îndemână. Cele subțiri, de care nu avem nevoie iarna le așezăm separat. Pentru o căutare mai eficientă există mai multe posibilități de organizare: – în funcție de culoare – în funcție de material (tricotat, mătase, bumbac) – în funcție de tipul acestora (dacă sunt bluzițe casual sau elegante). Eu personal prefer să le așez în funcție de  material. Bluzele tricotate își au locul lor, cele mai subțiri, de mătase la fel și tot așa.

 

Pantalonii

iuliaandrei

Blugii au nevoie de un raft separat. Aceștia se pot organiza la fel ( în funcție de culoare, material, ocazie). Pentru a economisi spațiu, pantalonii care nu se șifonează pot fi rulați și așezați într-un sertar. Desigur, cei care sunt intr-un material mai pretențios, vor fi așezați pe un umeraș.

 

Rochiile/fustele

iulia_andrei

La fel și în cazul rochiilor și fustelor, principiile de mai sus se pot aplica. Însă, eu prefer să așez rochiile pe umerașe, îmi este mai ușor să le păstrez călcate.

 

Accesoriile

iuliaandrei

Pentru accesorii sunt diverse moduri în care le poți organiza. Eu am optat pentru diferite obiecte de decor practice pe care am așezat colierele, cerceii, brățările. Idei:

– se pot așeza pe un panou de plută coliere – cutii în care pot fi așezați cerceii, inelele, bijuteriile mici

iuliaandrei

–  se pot bate cuie pe un perete si pot fi agățate brătări, coliere –  suportul pentru rola de hârtie, este ideal pentru brățările maxi

iuliaandrei

Gențile

iuliaandrei

Gențile ne ocupă cel mai mult spațiu, dacă nu sunt bine organizate. O metodă simpatică este să găurești două curele sau de câte ai nevoie pe care să le prinzi de ușă cu un cui. Introdu în găuri cârlige mici în formă de S și așează gențile pe acestea. Nu numai că va da un aspect deosebit camerei, dar cu siguranță vei economisi spațiu și vei ști ce să alegi.

 

Încălțămintea

iuliaandrei

Pantofii sunt cel mai de preț articol din dulapul unei femei. Niciodată nu vor fi destui cu toate că nu mai încap în dulapuri. Un lucru important pe care trebuie să-l avem în vedere este faptul că trebuie să scăpăm de încălțămintea de vară. Pune pantofii de vară într-un sac și așează-l în debara sau pe balcon, pentru a salva spațiu pentru încălțămintea de sezon. Câteva idei de aranjare sunt: – umerașele pe care nu le mai folosești le poți îndoi și poți așeza încălțările pe acestea – rafturi înguste pe care să așezi pantofii cu toc –  rafturi late pe care să-i organizezi în funcție de culoare sau model

 

Lenjeria

iuliaandrei

O metodă eficientă este să așezi lenjeria în cutii. Poți opta pentru cutii vechi de pantofi sau cutii cumpărate de la Jisk, foarte simpatice. Așează șosetele în cutia lor, ciorapii într-o altă cutie, sutienele separat și tot așa.

Curele

iulia_andrei

Curelele pot fi ușor așezate pe umerașe. Eu am folosit tehnica aceasta și îmi este foarte practică.

Recommended Posts
Showing 2 comments
 • Livia
  Reply

  foarte interesant acest subiect! felicitari. mi-a placut

  • Iulia A.
   Reply

   multumesc Livia! ma bucur ca iti place!

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search