In Travel

Muzeul Astra_Sibiu

România se mândrește cu cel mai mare muzeu în aer liber din Europa. Muzeul Civilizației Populare Tradiționale Astra este locul în care se păstrează cel mai bine spiritul românesc autentic.

Întins pe o suprafață de aproximativ 96 de hectare, Muzeul Astra din Dumbrava Sibiului oferă vizitatorilor o imagine asupra vieții rurale de pe cuprinsul  României. Acest muzeu în aer liber găzduiește 400 de case și oferă vizitatorilor posibilitatea de a lua parte la o mulțime de activități interesante: târguri și festivaluri de muzică, dansuri tradiționale, ateliere meșteșugărești, animații muzeale și multe altele.

Muzeul Astra_Sibiu

Muzeul Astra_Sibiu

Am avut și noi ocazia să petrecem 2 zile în acest loc superb și vă spun sincer că am rămas foarte plăcut suprinsă de tot ce am descoperit aici. Muzeul Astra este unul dintre acele locuri perfecte în care să îți petreci weekend-uri de vară. Am început vizita muzeului cu partea în care sunt păstrate și restaurate case și gospodării din câteva zone ale țării:

  • gospodăria lipoveneana din Mahmudia, județul Tulcea
  • gospodăria pastorală din Poiana Sibiului
  • gospodăria funcțională de viticultor sas din Șeica Mică, județul Sibiu
  • gospădăria de preot din Stănești, județul Alba
  • cele două gospodării din satul gorjean Găleșoaia,
  • moara de vânt din Curcani, județul Constanța
  • biserica din Dretea, județul Cluj

In vizita la cel mai mare muzeu din Europa_Iulia Andrei

In vizita la cel mai mare muzeu din Europa_Iulia Andrei

Ne-am continuat vizita la morile de vânt care în realitate arată și mai spectaculos. Am aflat că aici se găsește o colecție unică de mori din Europa, iar cea mai veche moară datează din anul 1833. Cele peste 20 de mori sunt în perfectă stare de funcționare, reprezentând cea mai variată colecție de acest tip din Europa. Morile sunt înalte de peste 15 m, reprezentând diferite părți ale țării:

   • moara cu vânt cu etaj Dunavăț, județul Tulcea
   • moara plutitoare Lucăcești, județul Maramureș
   • moara hidraulică cu „alvan” Ciocmani, județul Sălaj
   • moara cu cai Sânpetru mare, județul Timiș
   • moara cu admisie media, Poienii de Jos, județul Bihor

+ multe altele la fel de impresionante. Vă recomand să faceți măcar o dată o vizită acestui muzeu superb.

Muzeul Astra_Sibiu

Muzeul Astra_Sibiu

Totodată, pe perioada verii, se organizează diferite evenimente. În perioada 21-23 Iunie, Muzeul Astra a organizat evenimentul ”Ziua Universală a Iei” – eveniment la care am luat și noi parte. Doamne, copii și domni au defilat pe biciclete cochete purtând porturi tradiționale românești. De asemenea, în incinta muzeului au existat numeroase târguri, concerte în aer liber și multă voie bună!… ah, și era să uit de gogoși – un lucru pe care e obligatoriu să îl faceți dacă ajungeți aici – nu uitați să mâncați gogoși. Sunt exact ce trebuie!

Ne-am cazat la Golden Tulip Sibiu, un hotel de 4* situat în inima Sibiului. Recunosc că ne vom întoarce aici pentru că am fost mulțumiți de toate serviciile: de la mâncare, la curățenie, locație, pat confortabil – tot ce am avut nevoie pentru a avea un weekend relaxant și plăcut. Golden Tulip este la doar 15,20 de minute de mers cu mașina de Muzeul Astra, și la doar câțiva metri de centrul orașului.

Adevărul este că ne-am luat doza de voie bună, istorie, inspirație, aer curat și abia așteptăm să revenim! Mulțumim Asociația Travel Focus și Muzeul Astra pentru invitație!

Love,

Iulia A.

Recommended Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search