In Beauty

Pentru cei care nu știți, eu port lentile de contact de ani buni, aproximativ 5 ani. Am aflat că am probleme de vedere prin gimnaziu, cred că prin clasa a VII-a, dacă îmi aduc bine aminte.

Recunosc că eu am prins perioada aceea în care deja era cool să porți ochelari și mulți colegi purtau ochelarii fără dioptrii. Nu m-am speriat foarte tare de ideea că am probleme cu vederea, consolându-mă că ochelarii de vedere pot fi chiar mișto.

Ei bine, se pare că experiența mea cu ochelarii de vedere nu a fost una tocmai fericită pentru că după câteva purtări am realizat că nu îi suport, nu-mi place că îmi este limitat câmpul vizual, că îmi lasă urme pe nas după ce îi dau jos, că trebuie să fiu mereu atentă la ei și că nu mă voi putea obișnui cu ei vreodată. Bineînțeles povestea e ceva  mai lungă, dar pe scurt, acela a fost momentul în care am decis să explorez posibilitatea de a purta lentile de contact.

Am mers din nou, la medicul oftalmolog și acesta mi-a indicat exact care sunt lentilele potrivite pentru mine. De atunci și până în prezent, lentilele de vedere au devenit lucrul fără de care nu plec nicăieri.

Lentile de contact pentru vedere perfecta

Am încercat mai multe branduri, unele mi-au plăcut mai mult, altele mai puțin, dar nu pot să spun că am avut vreodată probleme cu ochii din cauza lentilelor (asta pentru cei care poate vă gândiți că lentilele ar putea afecta cumva sănătatea ochilor voștri).

Desigur, pentru ca lucrurile să decurgă frumos și fără probleme, e nevoie de o atenție ceva mai deosebită acordată igienei, mai ales atunci când dăm jos lentilele sau le introducem în ochi. E obligatoriu să ne spălăm bine mâinile și să dezinfectăm lentilele după fiecare purtare, cu soluția specială.

Lentile de contact pentru vedere perfecta

Este adevărat că purtarea lentilelor este ceva mai costisitoare decât o simplă pereche de ochelari, în care investești o dată pe an sau poate la câțiva ani chiar. Lentilele, în funcție de preferințele purtătorului pot fi valabile de la o zi la două luni, astfel e nevoie un set nou de lentile odată ce setul vechi este consumat.

Lentile de contact pentru vedere perfecta

Pentru că am nevoie de lentile care să corecteze astigmatismul miopic, în ultima vreme am folosit lentile de la Alcon, Air Optix. Se spune că sunt cele mai sănătoase lentile de contact pentru astigmatism de pe piață. Personal, sunt încântată de ele și îmi achiziționez un set de 3 lentile cam o dată la 3 luni, iar pentru că am dioptrii diferite, achiziționez un set de 3 lentile pentru fiecare ochi.

Lentile de contact pentru vedere perfecta

Valabilitatea lentilelor se întinde până la o lună, dacă sunt purtate doar pe timp de zi. Acest model de lentile își pierde din proprietăți după 30 de zile de la desigilare, fie că sunt purtate, fie că nu.

Eu port lentilele pe timp de zi (le pun dimineața, când mă trezesc și le dau jos seara/noaptea înainte să mă pun la culcare), deși se întâmplă ca uneori să dorm cu ele, atunci când merg în mini vacanțe pe 2-3 zile sau pur și simplu nu am chef să le scot seara. Însă, de fiecare dată când se întâmplă să dorm cu ele folosesc niște picături speciale pentru lubrifiere, atât seara cât și dimineața.

De fiecare dată când scot lentilele, folosesc o soluție specială pentru curățarea acestora de la Bausch&Lomb, Biotrue, după care le așez în recipientul plin cu soluție.

Lentile de contact pentru vedere perfecta

Acest set este achiziționat de pe lentiamo.ro, un site pe care vi-l recomand cu mare drag. Găsiți lentile de orice fel și este foarte simplu să comandați și dacă aveți dioptrii pentru că trebuie doar să introduceți parametrii prescriși în rețeta de către medicul oftalmolog și să puneți comanda. Lentilele vor fi livrate în cel mai scurt timp, odată ce sunt în stoc.

De asemenea, prețurile pe site-ul lentiamo.ro sunt foarte, foarte bune – și vă spun asta pentru că am cumpărat lentile din foarte multe locuri și nicăieri nu am găsit prețuri mai bune, sincer vorbind. Totodată, la comenzile de peste 200 RON, cei de la lentiamo.ro ne oferă transport gratuit. Pe lângă asta, începând cu prima comandă, se obțin puncte bonus care pot fi transformate în cadouri.

Unde să mai adaug faptul că au un customer service foarte bine pus la punct, cum rar am mai întâlnit în România, din păcate. Echipa Lentiamo fiind formată din oameni drăguți care îți stau la dispoziție cu orice întrebare ai avea. Vă spun asta pentru că am stat cred că mai bine de o săptămână să mă decid ce lentile să aleg, timp în care am comunicat în mod constant cu echipa Lentiamo. Am pus o grămadă de întrebări, iar echipa a dat dovadă de multă răbdare și atenție pentru clienți. Chiar nu am decât cuvinte de laudă.

Acestea fiind spuse, sper ca experiența mea cu lentilele de vedere să vă fie de folos.

Wearing:

Fusta | Bluza | MUA: Anita Kovacs, Cosmo Beauty School | Xtreme Lashes by Timea Podraczki

Recommended Posts
Showing 2 comments
pingbacks / trackbacks
  • […] uimit acest aspect, pentru că nu credeam că diferențele sunt chiar atât de evidente. Fiind și purtătoare de lentile de vedere, lucrurile stau mai complicat în cazul meu, așa că ochelarii de soare trebuie să îmi ușureze […]

  • […] de contact în detrimentul ochelarilor de vedere. Așa cum spuneam, lentilele de contact sunt pentru mine alegerea perfectă, mai ales în condițiile în care sunt absolut nevoită să le port (sau să port ochelari ori să […]

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search