In Noutati
O vedere perfecta rezultatul unui consult periodic videt si iulia andrei fashion blog

Opticianul tau online – Videt

Totul a început în urmă cu aproximativ 7 ani… Toamna și începutul anului școlar, mă găsesc în cea de-a treia bancă, pe rândul din mijloc…

O doamnă simpatică ne vorbește cu zâmbetul pe buze despre importanța unui consult oftalmologic periodic, despre efectele negative ale amânării unui asemenea control și despre cum putem combate anumite probleme de vedere. Pe mine mă lasă rece, stau cuminte și ascult, dar nu ca și cum as fi cu adevărat interesată…

Câteva luni mai târziu mă trezesc în cabinetul doamnei doctor acuzând anumite tulburări ale vederii – vederea încețosată, literele de la tablă neclare și așa mai departe. Facem consultul, iar la finalul acestuia descopăr că „sufăr” de astigmatism și că va fi musai ca de acum înainte să port ochelari de vedere. La început totul a fost în regulă – am trecut de vremurile în care ochelarii de vedere și aparatele dentare erau cele mai urâte coșmaruri ale adolescenților – Ne aflam în perioada în care ochelarii și aparatul dentar erau chiar cool și la modă, așa că nu m-am supărat prea tare pe moment.

Problema a început în momentul în care mergând la controlul anual, am observat că dioptria crește și că va fi obligatoriu să port ochelarii, fie că am chef de ei, fie că nu! Atunci am luat pentru prima dată în considerare lentilele de contact și de atunci până astăzi suntem de nedespărțit!

O vedere perfecta rezultatul unui consult periodic videt si iulia andrei fashion blog

Opticianul tau online – Videt

În următorii ani lentilele de vedere au devenit parte din mine, le purtam non-stop și astfel am renunțat de tot la ochelarii de vedere. Lentilele de contact îmi promiteau exact ce doream – confort și mobilitate.

Avantaje

  • asigură un câmp vizual larg, bun, mai ales pentru purtătorii cu dioptrie mare
  • avantajul estetic
  • poți purta ochelari de soare
  • lentilele medicale pot fi combinate cu cele estetice
  • machiajul va ieși mult mai bine în evidență

Dezavantaje

Ține foarte mult de stilul de viață al purtătorului. Acesta trebuie:

  • să respecte un ritual de igienă strict
  • să fie atent la mediul în care își petrece majoritatea timpului
  • să se ferească de medii cu praf, nisip sau fum

De asemenea, în cazul în care optați pentru lentile de zi, după 8 ore de purtare, acestea se vor înlocui cu ochelarii de vedere.

O vedere perfecta rezultatul unui consult periodic videt si iulia andrei fashion blog

Opticianul tau online – Videt

În ciuda acestor dezavantaje, am invățat să mă împac cu lentilele foarte bine, dar desigur, oricât de bine îmi e cu ele, tot mai bine mi-ar fi fără ele! Tocmai din acest motiv un control oftalmologic periodic este extrem de important. Unele probleme de vedere care sunt în fază incipientă pot fi corectate.

Cât de des este recomandat un control ofltalmologic?

Chiar dacă nu avem probleme cu vederea, medicii oftalmologi ne recomandă să efectuăm un control oftalmologic periodic o dată la 2 ani.

Însă, pentru cei care au probleme cu vederea, acest control trebuie să fie efectuat o dată pe an, deoarece aceasta este perioada de timp în care dioptriile se pot modifica. Purtătorii de lentile au un factor de risc mai mare pentru probleme de vedere, de aceea examenul oftalmologic ar trebui sa faca parte din rutina fiecăruia.

Vârsta pacientului

Frecvența controlului oftalmologic

Nu are simptome

Are simptome

Copii

Până în 2 ani

La 6 luni

Până în 6 luni sau mai des, după recomandarea medicului

Între 2 și 5 ani

La 3 ani

La 3 ani sau mai des, după recomandarea medicului

Între 6 și 18 ani

Înainte de clasa I și o dată la 2 ani

Anual sau mai des, după recomandarea medicului

Adulți

Între 18 și 60 ani

O dată la 2 ani

O dată la 1 an sau 2 ani, după recomandarea medicului

Peste 61 de ani

Anual

Anual sau mai des, după recomandarea medicului

 

Informații preluate de pe site-ul www.videt.ro, unde puteți găsi și alte detalii legate de un control oftalmologic. Videt, este o clinica online (deocamdată) unde veți găsi atât lentile de contact și produse destinate îngrijirii acestora, cât și ochelarii de soare.

Ochii, vederea este unul dintre cele mai valoroase cadouri pe care le-am primit de la Dumnezeu. Ochii ne permit să vizualizăm frumusețea naturii, fețele oamenilor dragi, ne permit să conservăm amintiri și așa mai departe. Un lucru pe care trebuie să-l facem este să avem grijă de ei, iar un consult ofltalmologic periodic este un pas spre o vedere perfectă!

iulia andrei fashion blog acuvue-oasys-pentru-astigmatism-6-lentile

Opticianul tau online – Videt

De curând am primit și eu un nou set de  lentile de la echipa Videt, Acuvue Oasys pentru astigmatism, lentile pe care nu le-am mai încercat până acum și vă mărturisesc că sunt cu adevărat încântată de ele. Într-adevăr, nu sunt foarte sensibilă în ceea ce privește ochii, dar noile lentile achiziționate de pe Videt.ro sunt cu adevărat confortabile!… și asta vă spune o persoană care le poartă non-stop.

Odată ce nu mai vezi cum ar trebui, realizezi cu adevărat importanța vederii sănătoase. Nu e necesar să aștepți până în acel moment pentru a te convinge de frumusețea unei vederi perfecte! Fă un consult oftlalmologic periodic și ai grijă de ochii tăi, mai ales inainte de inceperea noului an scolar.

Iulia A.

 

Recommended Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search