In Beauty

iulia_andrei_blog
În curând, pe blog voi posta o serie de tutoriale despre make-up, iar pentru început vom discuta despre machiajul corector, care trebuie aplicat indiferent de ce formă a feței am avea.

Deși se spune că forma ideală a feței ar fi cea ovală, noile trenduri în materie de hair-styling tind să contrazică această speculație.

Indiferent de ce formă a feței avem, nu trebuie să pierdem din vedere faptul că fiecare suntem diferiți, iar în prezent această individualitate este apreciată cel mai mult.

Așadar, într-o măsură mai mică sau mai mare, fiecare tip de față are nevoie de anumite corecții. Desigur, acestea depind de tipul de machiaj pentru care optăm (de seară, de zi, pentru o ședință foto, etc.).

Corecția feței este o etapă importantă a procesului de make-up, această constă în ajustarea ovalului feței la proporțiile ideale, pe cât posibil. Desigur, trebuie să luăm în considerare faptul că nu suntem specialiști în acest domeniu, tocmai de aceea există niște reguli pe care ne putem baza pentru a realiza un machiaj impecabil.

Prin urmare, cea mai populară modalitate de corecție a feței este realizată prin umbrirea zonelor care nu se încadrează în ovalul imaginar ( suprapus peste chipul ce urmează a fi corectat). Pentru a realiza acest lucru avem nevoie de un fond de ten fluid, stick-ul solid închis la culoare sau pudra modelatoare.

Fondul de ten cu textură groasă poate fi aplicat cu degetul sau cu o pensulă, iar pentru un efect de umbrire mai accentuat se poate recurge la un fard de ochi maro.

O altă metodă este aceea de iluminare suplimentară a zonelor care au nevoie de un plus de volum (zona maxilarului, sau zona frunții).

Pentru un efect de mărire a ochilor și distanțarea vizuală a acestora, mergem pe un machiaj alungit, prin accentuarea sprâncenelor și a părților exterioare a ochilor, iar spre interior se poate merge pe o culoare deschisă (bej, alb).

Pentru un efect invers, se pune accentul pe machiajul interior mai închis, exact opusul exemplului precedent.

Desigur, toate aceste mici trucuri trebuie realizate cu grijă și cât mai natural cu puțință, pentru a evita un look artificial, mai ales în cazul unui machiaj de zi.

Sper ca aceste secrete din ”spatele culiselor” să vă fie de folos, iar cu tutorialele ne vedem curând.

Nu uitați, în curând vă pregătesc o supriză! Aștept cât mai multe like-uri și subscribe!

Iulia Andrei.

 

Recommended Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search