In Lifestyle, Travel

Romania e plină de gunoi. La propriu. O singură plimbare în natură, în spatele blocului sau în anumite parcuri și vei vedea exact despre ce vorbesc.

Îmi place să merg la munte, să ne bucurăm de frumusețea naturii în stare pură, însă nu îmi place să descopăr acolo deșeuri! Weekendul trecut am făcut o scurtă plimbare la munte,  într-un loc aproape de Oradea. Nu e prima oară când am descoperit acolo grămezi de gunoaie: doze de aluminiu, plastice, scutece, etc.

Mereu sunt revoltată să descopăr gunoaie în natură, în Romania și nu numai. De data aceasta am decis să dau glas acestei revolte și să vă arăt și vouă ce am găsit – poate acest clip ajunge să fie vizionat și de cei care nu sunt pe deplin conștienți de gravitatea acțiunilor lor.

Să vorbim despre GUNOAIELE din ROMANIA_Iulia Andrei

De ce nu e bine să aruncăm deșeurile în natură?

În primul rând, produsele din plastic se degradează cel mai greu!  Unele plastice rezistă în natură până la 1000 de ani sau mai mult de atât. Imaginați-vă că PET-ul pe care l-ați aruncat în natură va rămâne acolo poate mai mult decât am trăi noi.

În al doilea rând, produsele din plastic eliberează chimicale în sol afectând astfel ecosistemele, animalele și implicit oamenii.

În al treilea rând peste 13 milioane de tone de materiale plastice ajung anual în oceane. Experții avertizează că dacă nu se vor lua măsuri, până în anul 2050 oceanele vor conține mai multe plastice decât vietăți marine. Conform National Geographic, peste 700 de specii de animale au mâncat plastic până în anul 2015.

Există numeroase articole și studii realizate pe acest subiect, așa că vă invit să le citiți dacă sunteți interesați.

Să vorbim despre GUNOAIELE din ROMANIA_Iulia Andrei

Să vorbim despre GUNOAIELE din ROMANIA_Iulia Andrei

Soluția pentru a scăpa de gunoiul din Romania?

Primul lucru pe care ar trebui cu toții să îl facem este să NU mai aruncăm deșeurile în natură sau în alte locuri care nu sunt special amenajate!

Apoi, dacă descoperim deșeuri în locuri nepotrivite, am putea să ne îngrijim de natură și să curățăm acel loc. Nu e plăcut să cureți după altul, știu prea bine. Însă, nu putem aștepta ca ființele cu IQ redus să ne îngroape în gunoi și să distrugă în acest mod planeta.

Un alt lucru bun pe care am putea să îl facem ar fi să renunțăm la utilizarea în exces a produselor din plastic. Poate putem începe cu înlocuirea farfuriilor, paharelor, tacâmurile din plastic cu altele din materiale ceva mai prietenoase cu natura. Apoi renunțarea la paie sau la orice produs destinat unei singure utilizări ar putea fi un pas înainte spre a rezolva această problemă.

Să vorbim despre GUNOAIELE din ROMANIA_Iulia Andrei

Să vorbim despre GUNOAIELE din ROMANIA_Iulia Andrei

Cred în puterea exemplului și cred că multă lume nu este conștientă de gravitatea acestei probleme – deșeurile în natură. Cred că schimbarea începe cu mine și cu tine! Cred că oamenii pot fi educați și treziți la realitate, drept urmare eu voi încerca să fac tot ce îmi stă în putință pentru a schimba ceva.

Mai mult, cred că suntem cumva datori să respectăm această planetă și să o păstrăm măcar curată, nu doar să ne folosim de toate resursele pe care ni le pune la dispoziție. E datoria fiecăruia să nu fie indiferent și să curețe după el!

Sper ca acest clip să fie doza necesară de motivație pentru a începe să ne trezim la realitate! Schimbarea începe azi, așa că vă provoc să curățăm Romania împreună!

Hai la treabă!

Recommended Posts
Showing 22 comments
 • on Facebook
  Reply

  Du -le în parlament la gunoaiele de acolo!

  • on Facebook
   Reply

   😁👍

 • on Facebook
  Reply

  Gunoaie la propriu și la ….figurat !

 • on Facebook
  Reply

  Nu m-ai bine la Cotroceni , că acolo mai este un gunoi?

  • on Facebook
   Reply

   Mai ca tine? 😉

 • on Facebook
  Reply

  îți stă bine așa, glumesc..

 • on Facebook
  Reply

  Suntem bogati. Avem gunoaie din parlament pana la firul ierbii.

 • on Facebook
  Reply

  Care din ele? Ica de acord cu tine.

 • on Facebook
  Reply

  Despre cele …aruncate sau despre cele CELE CE LE ARUNCĂ? ???

 • on Facebook
  Reply

  Cine face gunoaie ..voi toti care mergeti la iarba verde..uitati sa le adunati ..ca va este rusine …mai bine vin alti sa faca curat dupa voi..exact ca si acasa ai facut murdar aduni frumusel…nu vine vecinul sa faca curat……..daca am pastra curatenia..natura ar fi mai frumoasa si fara poluare ..eu asa cred…..ar fi o armonie perfecta……..deci curatenie ❤️💛💙

 • on Facebook
  Reply

  Adevărat

 • on Facebook
  Reply

  In primul rand, cele mai mari gunoaie, umbla pe doua picioare!

 • on Facebook
  Reply

  Mai bine adunati gunoaiele din parlament

 • on Facebook
  Reply

  Ce sa mai vorbim dle.Toate tara e o tarla de gunoi.Oameni inconstienti, murdari lacomi.Rar sint cei constienti care nu arunca la voia intamplarii mucuri de tigari fel de fel de ambalaje flacoane .si etc.Eu personal astept de mult timp cind incep administratile locale comunale de pilda si la noi in loc.Racos.introducerea programelor administrative locale : la.scoli primare .programe cu cetatenii sa se faca curatenie macar odata pe saptamana. Adunarea (colectarea) rezidurilor aruncate.in saci de nailon.cu.manusi igienice.Asa se procedeaza in Ungaria si oamenii invata sa fie mai atenti mai responsabili.Administratia locala primarul, vice primarul, consilierii locali sa faca un program o zii pe saptamana in interiorul comunei si pe exterior. Foarte urat cum arata comuna care este si zoona turistica. Primaria sa se dispuna de.saci si manusi eco.si macar in zonele magazinelor.sa.se monteze ladite de gunoi.tomberole mici pe stalpi.Daca nu se introduc legi locale de administratile locale atunci nu scapam de gunoaie nici o data. Copii la scoala fac o excursie o ora sau doua cu saci si manusi si fac un program de exemplu :”
  .Salvati pamantul ” .ar fii un program ecologic.nu s-ar supara nici parintii. ..Ce ziceti oameni buni. Asta ar fii valabil in.toate tara. ..

 • on Facebook
  Reply

  Suntem atît de proști ( mă rog , cei care sunt în acest caz) , încît nici nu ne realizăm că ne facem rău singuri !

 • Mixarea hainelor
  Reply

  Frumos! Faptul ca dai un exemplu este de datoria ta de influencer, dar majoritatea nu inteleg acest lucru, atata timp cat lor le merge bine. Bravo! Sincere felicitari! echipa MIX3

 • on Facebook
  Reply

  Sa vorbim despre parlamentari…..!

 • on Facebook
  Reply

  Felicitari! Un exemplu demn de urmat pentru noi toti.

 • on Facebook
  Reply

  Si pe oceane .

 • on Facebook
  Reply

  Multe.”gunoaie” si la propriu si la figurat!

 • Reparatii frigidere Chirita
  Reply

  Am vazut cu toti ce putere avem ,putem muta muntii de gunoaie deci nu abandonam lupta . Adevara spus: exemplu incepe cu mine . Cu respect .

 • Olivia
  Reply

  Adevarul pur este ca avem o tara foarte frumoasa,dar foarta multa lume este iresponsabila si arunca gunoiele peste tot iar inca un lucru pe care il detest este abandonarea animalelor care uni oameni le considera tot gunoaie si le abandoneaza peste tot. Trebuie sa fim mai responsabili si sa iubim cea ce ne inconjoara.

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search