In Fashion

Unul dintre cele mai cerute clipuri a fost legat de acest subiect – cum editez pozele pentru Instagram. Drept urmare, alături de Cosmin am realizat un tutorial prin care vrem să vă arătăm cum edităm pozele pentru Instagram / Blog / Facebook.

În primul rând, trebuie să știți că majoritatea fotografiilor (peste 95%) sunt realizate cu aparatul de fotografiat Nikon Z7. Toate pozele sunt în format RAW pentru a putea scoate ce e mai bun din acestea și pentru a nu deteriora calitatea imaginii. Desigur, puteți urma pașii prezentați în clip chiar dacă editați o fotografie realizată cu telefonul. Au fost multe situații în care am editat fotografii realizate cu iPhone-ul X și rezultatul a fost unul grozav!

Tutorial: Cum editez pozele

Pașii pentru a edita în Lightroom:

 1. Îndreptați fotografia/Reglați compoziția
 2. Reglăm luminozitatea fotografiei: Exposure, Highlights, Shadows, Clarity, etc.
 3. Aplicăm niște măști circulare/dreptunghiulare în zonele pe care dorim să le modificăm
 4. Reglăm intensitatea/nuanța culorilor (Hue, Saturation, Luminance, Vibrance)
 5. Salvăm fotografia în format 4×5 pentru Instagram

TUTORIAL: Cum EDITEZ POZELE

BEFORE

TUTORIAL: Cum EDITEZ POZELE

AFTER

Fiecare fotografie este diferită, motiv pentru care aceste reglaje trebuie făcute pentru fiecare poză în parte. Aleg să editez fotografiile cel mai mult în Lightroom pentru că îmi permite să fac orice modificare am nevoie, astfel încât imaginea finală să iasă exact așa cum îmi imaginez.

Alte programe pentru edit, pentru telefon sunt: Snapseed, VSCOcam , Tezza, Facetune.

Adevărul este că pe lângă toate tutorialele pe care le putem găsi online, e nevoie de exercițiu. Trebuie să explorăm programul, să vedem ce face fiecare reglaj în parte și la final să descoperim care este stilul nostru și în spre ce zonă am dori să ducem editul fotografiilor care urmează a fi postate pe social media. Personal, încerc să păstrez o continuitate de la o fotografie la alta, altfel încât per total, feed-ul meu să arate legat. Prefer fotografiile luminoase, culorile vibrante și compoziții dinamice.

Sper ca acest tutorial să vă fie de folos! Dacă editați fotografii urmând acești pași, nu uitați să îmi dați un tag  – sunt tare curioasă cum vă ies!

Love,
Iulia A.

Recommended Posts
Showing 3 comments
 • Ely
  Reply

  Arata minunat!

 • Soulseeker
  Reply

  Foarte interesant..un mic “basic edit”. Keep it up!

 • Fotograf Brasov
  Reply

  Foarte tare. Simpla si eficienta editarea fotografiilor tale. Bravo Iulia!

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search