In Thoughts

iulia_andrei_blog

Un lucru care l-am învățat în ultima vreme și pe care îmi doresc cu ardoare să-l împărtășesc cu voi, e faptul că într-adevăr ar trebui să carpe diem! (pentru cei care nu cunoașteți, vorba latinească înseamnă trăiește clipa).

Spun asta pentru că în ultima perioadă am fost pusă în fața unor situații inedite. Am văzut cum vieți se pot schimba într-o clipire de ochi și cum situații se pot răsturna la 360 de grade.

Am realizat că viitorul nu e nicidecum în mâinile noastre și că oricât de mult am susține că suntem stăpânii propriei vieți, niciodată nu vom fi capabili să anticipăm viitorul și să controlăm desfășurarea evenimentelor.

În fond, ne rămâne un singurul lucru care putem să-l facem și care depinde în totalitate de noi. Să alegem să prețuim clipa, să alegem să ne bucurăm de prezent și să trăim în prezent. Să valorificăm persoanele din jurul nostru, care azi și acum sunt în viața noastră și să profităm de toate șansele pe care Dumnezeu ni le dă  să ne bucurăm de viață.

Nu vreau să mai reiau și eu evenimentul tragic de duminică (accidentul din Muntenegru),  dar cred că toți avem ceva de învățat din această experință. I se putea întâmpla oricui și totuși tu ești aici și citești acest articol. Consider că ar trebui să fim mai mult decât mulțumitori și să încetăm să ne mai punem în vitrine nemulțumirile și frustrările sau lipsurile.

Simplul fapt că în prezent citești acest articol scris de un om care a conștientizat valoarea prezentului, ar trebui să te pună într-o poziție în care să îți analizezi modul de gândire și de reacție la evenimentele din jurul tău.

Ar trebui să ne bucurăm mai mult de prezent, ar trebui să iubim mai mult oamenii care sunt în viața noastră și o fac în fiecare zi mai frumoasă. Ar trebui să fim mulțumitori pentru că avem viață și implicit șansa de a profita de fiecare secundă din prezentul nostru.

Bucură-te de lucrurile mici, chiar și de cele care ți se par banale și ridicol de normale! Cred că ăsta e secretul unei vieți cu adevărat împlinite. A fi mulțumitor pentru ceea ce ai și pentru faptul că în prezent deți toate calitățile pentru a citi acest articol și pentru a analiza ceea ce eu încerc să-ți transmit.

Draga mea, poate ai motive să fi nemulțumită de prezentul tău, dar la sfârșitul zilei ia câteva secunde și analizează viața ta. În opinia mea nu merită irosite momente care au potențial să devină cele mai frumoase din viața ta, pentru niște întâmplări sau situații care pot umbri anumite perioade din viața ta.

Carpe diem în așa fel încât să nu ai regrete în ziua ce va urma 🙂

 

Recommended Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search